HELDIN - Saoedische presentatrice haalt uit: 'We moeten toegeven dat terroristen moslims zijn'

Geen categorieapr 11 2016, 12:00
Nadine al-Boudair is een heldin. Ze heeft namelijk de moed om het radicaal-islamitische beetje bij zijn naam te noemen. En daarbij spaart ze niemand, ook haar eigen heersers niet.
Een verfrissend en ongelooflijk zeldzaam moment op de Saoedische televisie: presentatrice Nadine al-Boudair sprak onlangs openlijk en eerlijk over islamitisch terrorisme en maakte daarbij duidelijk dat dit wel degelijk een islamitisch probleem is. "We moeten toegeven dat ze voortkomen uit onze samenleving en dat wij ze gedwongen hebben om al die salafistische boeken te lezen," zei ze. "We moeten toegeven dat het onze scholen en universiteiten zijn die hen leerden dat alle andere mensen ongelovigen zijn."
In Nederland moet je zelfs voorzichtig zijn om dit hardop te zeggen - dat er een verband bestaat tussen interpretaties van de Koran, de hadith, fatwa's, de Koran zelf, en ga zo maar door - laat staan hoe dat in Saoedi-Arabië is, maar Nadine heeft meer moed dan wij allemaal bij elkaar.
In haar optreden op televisie veegde zij namelijk de vloer aan met de "hypocrieten" die nu stellen dat terroristen die massaslachtingen veroorzaken "de islam niet vertegenwoordigen." Volgens haar is dat onzin:

"Na de vreselijke aanslagen in Brussel moeten we eens ophouden met te doen alsof terroristen een zeldzaamheid zijn. Deze mensen ontstaan uit de omgeving die wij gecreëerd hebben."

Ze ging verder:

"We zien hoe de ene na de andere 'expert' probeert te bewijzen dat wat er gebeurt niets te maken heeft met moslims, en dat de terroristen slechts straatcriminelen, en verslaafde daklozen zijn. We weten allemaal dat het aantal daklozen en verslaafden erg hoog is in het Europa [red.: ik heb geen idee waar ze die 'kennis' vandaan haalt, maar goed]. Ze slapen op straat en smeken om kleingeld, en sommigen van hen zijn verslaafd, maar geen enkel persoon in Saoedi-Arabië houdt er rekening mee dat die verslaafden vervolgens hier naartoe komen om een moskee of straat in onze stad op te blazen. Wij zijn het die onszelf opblazen. Wij zijn het die anderen opblazen."

Dat hakt er natuurlijk in, maar Nadine was nog lang niet klaar:

"Waarom negeren we ons eigen geweten? Waarom negeren de sjeiks, commentators, journalisten en Arabische overheidsfunctionarissen hun eigen geweten als ze de daders aanwijzen? Komen deze daders niet voort uit onze eigen omgeving? Horen hun gezinnen niet bij onze samenleving? Is het niet waar dat we allemaal wel iemand kennen -- iemand uit je stad, een buur, iemand uit je straat, een familielid, een neefje, een kleinzoon, een vader of een moeder -- die naar Syrië of Irak is afgereisd om daar voor de jihad te strijden?

"Na de vreselijke aanslagen in Brussel moeten we eens ophouden met te doen alsof terroristen een zeldzaamheid zijn. We moeten toegeven dat ze overal aanwezig zijn, dat ze Arabieren zijn, en dat ze volgelingen zijn van de Islam. We moeten toegeven dat ze voortkomen uit onze samenleving en dat wij ze gedwongen hebben om al die salafistische boeken te lezen en uit hun hoofd te leren. We moeten toegeven dat het onze scholen en universiteiten zijn die hen leerden dat alle andere mensen ongelovigen zijn.

"We moeten toegeven dat wij allemaal -- sjiieten en soennieten -- lid zijn van dezelfde stroming: de 'bevries je gedachten en denk nooit voor jezelf'-stroming in de Islam. Stel geen vragen! Denk niet zelf na! Negeer geen bevelen! Welkom op het Arabische Schiereiland!

"We moeten toegeven dat het aan onze opvoeding ligt dat we deze jongens weg heeft geleid van de Koran, en dat ze in de armen heeft gedreven van zogenaamde 'intrepreteurs.' Het is nu zo gek geworden dat een moslim nu 1000 boeken heeft om te bestuderen, waar hij fatwa's [religieuze uitspraken] en informatie uithaalt, maar dat hij de Koran zelf niet kan lezen."

Dit lijkt me genoeg om haar op de zwarte lijst van Saoedi-Arabië te doen belanden, maar Nadine had nog meer te zeggen. En alweer is het je tijd meer dan waard:

"Wat ons tegelijkertijd doet lachen en huilen is dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor het bloedvergieten vervolgens naar de begrafenis van de dode man komen en daar hardop huilen. De mensen die terroristen aanmoedigden, die hen religieuze uitspraken gaven waardoor ze hun misdaden konden verdedigen, en die hen steunden toen ze afreisden naar Syrië, Afghanistan, Pakistan, de Filipijnen, Marokko, Amerika, Egypte, Saoedi-Arabië, Libanon -- er komt geen eind aan de lijst! -- om daar terroristische aanvallen te plegen, met als meest recente voorbeeld de aanslagen in Europa...

"Nu hebben de oude inspirators van terrorisme opeens de vermetelheid om te beweren dat ze het terrorisme afwijzen en veroordelen, en dat het doden van burgers feitelijk een aanval op de religie [red: de Islam] is. Waar zijn de sjeiks van gisteren? Waarom hebben ze de moed niet om toe te geven dat zij het waren die stelden dat de jihad een religieuze verplichting is voor moslims, die politieke oorlogen goedpraatten, die zinloze en schandalige exegeses gebruikten, en die moord en doodslag én slavernij verdedigden?"

Kijk de video hieronder. Wat een geweldige moedige vrouw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten