Heldin Theresa May veegt op heerlijke wijze de vloer aan met radicale Trumphater Jeremy Corbyn

Geen categoriefeb 04 2017, 17:00
Heeft Groot-Brittannië dan eindelijk de échte opvolg(st)er gevonden van Margaret Thatcher?
Jeremy Corbyn is al enige tijd de (nieuwe) leider van Labour, de sociaaldemocratische partij van Groot-Brittannië. Zeg maar: hun versie van de PvdA. Hoewel die partij onder het leiderschap van Tony Blair enigszins weldenkend leek te worden heeft Corbyn daar een dikke streep doorgezet. De man is werkelijk radicaal-links. Zelfs de SP zou hem als knettergek beschouwen als hij in het Nederlandse parlement zat.
Onlangs haalde Corbyn maar weer eens fel uit naar de man aan wie hij de grootst mogelijke hekel heeft: Donald Trump. Zie je, Corbyn kan zich niet druk maken om al die vrouwen die gestenigd worden in Saoedi-Arabië, om de homoseksuelen die opgehangen worden in Iran, of om de christenen die massaal afgeslacht worden in Syrië. Dat vindt Jeremy volstrekt niet relevant. Maar een réchtse president van Amerika die er kritische denkbeelden op nahoudt wat immigratie betreft? Nou, daar kan hij zich echt vreselijk woedend over maken.
En dus hield hij weer eens een belachelijke kulverhaal op in het Britse Lagerhuis. "Trump heeft allerlei internationale verdragen over vluchtelingen verscheurd," huilde de politiekcorrecte zeurpiet. "Hij heeft gedreigd om internationale overeenkomsten over klimaatverandering in de prullenbak te gooien [red.: je zou denken dat dit een geweldig idee is, maar daar denkt Corbyn natuurlijk heel anders over]; hij heeft het gebruik van martelen verdedigd; hij heeft haat jegens moslims aangewakkerd; hij heeft vrouwenrechten direct aangevallen [red.: volgens mij denkt hij dat hij het over de PLO in de Palestijnse gebieden heeft]... Wat moet president Trump nóg meer doen voordat de premier eindelijk luistert naar de 1,8 miljoen mensen die hebben opgeroepen om zijn uitnodiging om Engeland te bezoeken in te trekken?"
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/02/827484573344923649_DfErG7ce5EudSWBd.mp4"][/video]
Zucht, huil, jank. Je ziet de tranen bijna van zijn wangen rollen.
Gelukkig is May helemaal klaar met deze radicaal-linkse raddraaier en gaf ze hem een harde draai om te oren:

"Het buitenlandse beleid van de heer hier is om overal nee tegen te zeggen en het democratisch gekozen staatshoofd van onze belangrijkste bondgenoot te beledigen. Laten we kijken wat hij bereikt had als hij het voor het zeggen had. Was hij erin geslaagd om ervoor te zorgen dat de executive order niet van toepassing is op Britse burgers? Nee. Zou hij het fundament van een handelsverdrag gelegd hebben? Nee. Had hij een 100 procent garantie gekregen dat Amerika de NAVO zou blijven steunen? Nee. Dat is wat Labour dit land te bieden heeft: minder bescherming voor zijn burgers, minder welvaart, minder veilig."

En dan:

"Hij kan een demonstratie leiden, ik leid een land."

En dat was het moment waarop het Lagerhuis in applaus losbarstte en de knettergekke Corbyn begreep dat niemand hem ook maar een beetje serieus neemt met zijn Trumphaat.
Wat een heerlijke premier is Theresa May zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten