Hell no! Jesse Klavers extreemlinkse milieuclub ook de grootste in Utrecht

Geen categoriejan 24 2018, 14:00
Jesse Klavers partij blijkt regionaal in opkomst te zijn.
Hoewel de prestatie van GroenLinks bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar enigszins tegenviel voor Klaver en de zijnen lijkt de partij toch bezig met een opmars te zijn: in bepaalde gemeenten. Eerder vandaag berichtten wij al dat GroenLinks aan kop gaat in Nijmegen. Dat is al erg genoeg, maar blijkbaar is dat óók het geval in... Utrecht:
Screen Shot 2018-01-24 at 15.43.07
10 van de 45 zetels... of 21 procent. Ook dat is vergelijkbaar met Nijmegen (21 procent en 9 zetels). Het begint gewoon eng te worden. Natuurlijk willen de lokale lijsttrekkers de eer ongetwijfeld voor zichzelf op eisen, maar het moge duidelijk zijn dat deze positieve peilingen eerst en vooral op het conto komen van Jesse Klaver. Ja, de man is heel erg vol van zichzelf, maar op de één of andere manier slaagt hij er tóch in heel veel kiezers achter zich te krijgen.
Gelukkig is er ook nog goed nieuws: peilingen zijn palingen. Het duurt nog twee maanden voor de verkiezingen zijn. In de politiek is dat een eeuwigheid. Als GroenLinks blijft stijgen zullen aanvallen van linkse concurrenten niet uitblijven. Met name D66 zal van zich af moeten bijten. Dat is immers de partij die in Nijmegen én in Utrecht verliest terwijl GroenLinks erop vooruit gaat.
En dat brengt me bij het volgende punt: het heeft er alle schijn van dat GroenLinks dé linkse studenten- en hipsterpartij aan het worden is. Tot het tijdperk Klaver was D66 dat. Dat is aan het veranderen, wat op termijn een probleem is voor Pechtold en co. omdat ze juist afhankelijk zijn van dat positieve, studentikoze imago. Als dat imago wordt overgenomen door GroenLinks gaat die partij niet alleen goed scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook bij andersoortige verkiezingen in de jaren erna.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten