Herkomst misdadigers noemen mag niet meer

Geen categoriejun 24 2014, 10:00
Stimuleert 'onderbuikgevoelens'
Twee onvervalste goedmenschen, 'filosofe' Lotte Houwing en acticvist Kwinten Keesmaat (what's in a name?) bepleiten in een opiniestuk in De Volkskrant voor het stoppen met het vermelden van de herkomst van wetsovertreders. Dat zou slechts 'onderbuikgevoelens' en 'populisme' aanmoedigen. I kid you not.
Jongedame en heer schrijven, ik citeer:

"Racistische onderbuikgevoelens in de maatschappij worden aangewakkerd door het beeld wat de media schetsen door te berichten over cijfers van verdachten, en door herkomst van personen te vermelden als ware het een relevant aspect van de gebeurtenis."

Kunnen deze twee idealistische dagdromers niet eens een keer een koude douche nemen? Misschien dat dan hun denken wat helderder wordt. Het zijn niet de media berichten over de herkomst van de daders die de criminaliteit veroorzaken, maar toch echt die mensen zelf. En inderdaad, het zijn vaak niet-westerse allochtonen en voormalige oostblokkers. Heel goed juist om de herkomst te blijven benoemen, dan gaat er misschien ooit eens een keer een lichtje branden in die wereldvreemde goedmenskoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten