Het bedrag dat Usain Bolt verdiende per seconde in zijn gouden race is ongelooflijk

Geen categorieaug 17 2016, 12:00
Er is een goede reden dat Usain Bolt twintig keer meer verdiend dan de gemiddelde topsprinter. En dan bedoel ik niet alleen dat hij zoveel sneller is dan zijn rivalen dat hij tijdens de race tijd heeft om even voor de camera te lachen.
Tijdens deze Olympische Spelen zette Bolt een nieuw record neer. Zijn tijd was weliswaar wat minder snel dan vooraf gedacht (9,81, enkele jaren geleden nog goed voor een wereldrecord, maar dat geheel terzijde), maar het was zijn derde gouden Olympische medaille op rij op dit nummer. Nog nooit had iemand dat kunstje uitgehaald.
Omdat Bolt zo ongelooflijk succesvol is -- en dat al zo'n acht jaar lang -- is hij veruit de best verdienende sprinter ter wereld. Hij verdient zelfs zoveel dat marketingexperts besloten om uit te rekenen hoeveel geld hij per seconde van zijn winnende race verdiende.
Volgens de expert zal Bolt in het nieuwe jaar maar liefst twee keer meer verdienen dan voorheen. Dit betekent dat hij $6,5 miljoen dollar per seconde verdiende tijdens zijn gouden race.
Ja, dat lees je goed: $6,5 miljoen dollar, wat neerkomt op zo'n 5,8 miljoen euro.
Per seconde.
Een ongelooflijk bedrag, natuurlijk, maar als een atleet het verdient, dan is het Usain Bolt. Deze man is groter dan het leven... en al helemaal groter dan zijn sport. Wat een fenomeen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten