Het CDA is herstellende

Geen categorieokt 13 2010, 14:00
Kijk eens aan: het CDA-congres heeft de partij behoorlijk goed gedaan. Niet alleen herstellen de christendemocraten zich in de peilingen, ze hebben ook fors meer leden dan ze voor het congres hadden. Hoewel 200 leden zich afmeldden, kwamen er vrijwel meteen 700 nieuwe aanmeldingen binnen van kiezers die de openheid van het debat, en het optreden van Bleker en Verhagen buitengewoon op prijs stelden.
Het CDA is de grootste partij van Nederland qua het aantal leden.
Het blijft mij verbazen dat er ondanks de steiging in de peilingen en ondanks de vijfhonderd nieuwe leden, er CDA'ers zijn die deze regering absoluut niet zien zitten en er alles aan doen om haar al een tijdlang te ondermijnen. Wat mij betreft bewijst dit eens temeer dat mensen zoals Koppejan, Ferrier, Klink en Ballin zich helemaal geen zorgen maken over de toekomst van hun partij. Zij willen de interne machtsstrijd winnen, the consequences be damned.
Maar goed, dat soort treurige individuen kunnen natuurlijk wel schoppen, klagen en zeuren, maar als de rest van de partij zich gewoon achter haar leider schaart hoeft er niet eens zoveel aan de hand te zijn. Hoe meer nieuws naar buiten komt dat het CDA zich herstelt (in peilingen) en groeit (leden), hoe groter de kans dat de rest van de partij en met name de fractie de dissidenten links laten liggen en niet luistert naar hun gekakel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten