Het einde van een droom: Nederlandse estafettedames gediskwalificeerd

Geen categorieaug 29 2015, 16:00
Het ging niet goed bij de overname van het stokje.
Eerder vandaag berichtten wij dat het Nederlandse vrouwenteam één van de grote favorieten was voor eremetaal op de 100 meter estafette. Het viertal had in de halve finales de vierde tijd neergezet. De achterstand op de nummer drie bedroeg slechts een magere 0,08 seconde.
Zoiets valt natuurlijk gemakkelijk goed te maken. Zeker als je in aanmerking neemt dat lang niet alles goed ging bij de Nederlandse dames. Zo voelde Dafne Schippers zich niet goed tijdens de race en haperde het regelmatig op het moment dat de dames het stokje aan elkaar moesten overgeven. Daar viel dus zeker nog wat winst te behalen.
Tijdens de race ging het behoorlijk goed. Nadine Visser nam de start voor haar rekening. Dat ging heel aardig. Vervolgens nam Schippers het stokje van haar over. Zoals we gewend zijn van de kersverse wereldkampioene op de 200 meter vloog ze werkelijk over de baan. 'We' lagen dus op koers voor eremetaal.
Schippers werd gevolgd door Naomi Sedney die het ook heel aardig deed. Nederland liep op de vierde a vijfde plek. De achterstand op Trinidad & Tobago, de nummer drie, was zeker te overzien. De laatste sprintster van team Nederland, Jamile Samuel, zou het moeten kunnen doen. Eerder op de dag had ze namelijk bewezen een geweldig eindschot in huis te hebben.
Iedereen droomde dus van brons... maar toen ging het mis. Naomi gaf het stokje te laat aan Jamile... en zo lag de bronzen droom van het Nederlandse estafetteteam ineens in duigen. Naomi legde nadien uit:
"Ik kwam niet op tijd bij Jamile."
En daar is het dan wel mee gezegd. Dafne voegde daar nog aan toe dat er "veel meer had ingezeten," maar helaas pindakaas: het op de juiste manier overgeven van het stokje hoort er ook bij. Slaag je daar niet in, dan verdien je het niet om een medaille te winnen. Zo hard is de topsport nu eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten