Het houdt niet op: antisemieten sloegen tijdens jaarwisseling ruiten in bij joods centrum Amsterdam

Het houdt niet op: antisemieten sloegen tijdens jaarwisseling ruiten in bij joods centrum Amsterdam

Toeval? Natuurlijk niet.

Het was weer eens zover. Als je dacht dat het na de meervoudige aanval op joods restaurant HaCarmel in Amsterdam wel weer even genoeg was qua antisemitisch geweld in Nederland, zat je er helaas stevig naast. We lijken namelijk - verrassing verrassing - méér dan één straatterrorist te hebben die graag alles doet om alles wat joods is in het straatbeeld te vernielen.

Een joodse instelling, Chabad Central Amsterdam, moest helaas hetzelfde lot ondervinden tijdens de jaarwisseling, meldt het Nieuw Israëlietisch Weekblad nu. De ruiten van het pand, dat niet zeer herkenbaar zou zijn alszijnde joods maar wel de naam - in het Hebreeuws en Engels - op die ruiten heeft staan, mochten klaarblijkelijk 2017 niet overleven, en werden à la HaCarmel ingeslagen. Met als gevolg:

De beelden waarnaar in deze tweet wordt verwezen, zijn beelden die de politie in handen heeft. Zij geven zowaar eens toe dat het hier om een doelbewuste daad gaat: op camerabeelden is te zien hoe een man een steen door de ruiten smijt. Oftewel: dit was geen ongeluk, maar een doelbewuste actie.

'Maar hé, Sybren, het kan toch gewoon een willekeurige dronken vandaal zijn geweest die hier verder geen antisemitische bedoelingen mee had?', hoor ik sommigen al denken. Nou, nee dus: het is namelijk allesbehalve de eerste keer dat de ramen bij dit centrum worden ingeslagen: alleen al in de afgelopen maanden is dit meerdere keren gebeurd. Iedereen heeft wel eens pech, maar als je als joods centrum zó vaak je ruiten ziet sneuvelen, dan is de kans toch aardig groot dat je er iets achter moet zoeken. En dat "iets" is dat ons land helaas weer toeneemt in haar antisemitisme, mede doordat onze politiekcorrecte politici weigeren dat probleem aan te pakken. Binnenkort rest ons weinig anders dan om bij elk joods restaurant, winkeltje of wat dan ook beveiliging te plaatsen, zoals dat bij synagogen al moet en gebeurt. Triest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties