Antisemitische schoften vallen joods restaurant Amsterdam waar Palestijn aanslag pleegde wéér aan

In december werd het kosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam óók al aangevallen, toen door een Palestijn die alle ruiten aan diggelen sloeg, ‘uit woede om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël’.

Het is weer eens zover hoor. In december werd het kosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg te Amsterdam al eens aangevallen. Destijds gebeurde dat door een ‘Palestijnse’ terrorist, die met een Palestijnse vlag in de ene hand en een knuppel in de andere de ruiten van de eetzaak aan diggelen sloeg. Daarna stapte hij nog even de zaak binnen om een daar hangende Israëlische vlag te jatten en daarmee wat in het rond te zwaaien. Toen dat zich alles had voltrokken, grepen agenten – die het hele voorval hadden zien gebeuren, maar niets deden om het te verhinderden – eindelijk in, en werd de antisemitische gek afgevoerd.

Antisemitisch? Ja. Want ook al is het officiële verhaal dat dit komt door de ‘schandelijke’ erkenning van Donald Trump: dit is antisemitisme. Immers: als het je écht puur om die beslissing gaat en je echt je woede met geweld met uiten, dan val je de Amerikaanse ambassade aan. Of desnoods de Israëlische. Maar het restaurant van een man die noch in Amerika, noch in Israël woont? Het enige wat hem en dat hele gedoe bindt is zijn geloof of afkomst, en dat maakt het tot een rein antisemitische daad.

Enfin: het blijkt niet het einde van het verhaal te zijn. De betreffende restauranteigenaar had waarschijnlijk gehoopt dit alles in 2018 achter zich te kunnen laten, maar niets bleek minder waar. Deze week kwam een nieuwe straatterrorist langs om een presentje achter te laten: hij of zij besmeurde de gloednieuwe ruiten met “een nog onbekende substantie”. En nee, dat is geen ongelukje geweest, aldus de eigenaar:

‘Ik ben kwaad. Ik geloof niet dat het een ongelukje was. Het zit op twee ramen. Niemand doet dat’, zegt Bar-On, de eigenaar van het restaurant. ‘Bij de buren wordt nooit op de ramen gespuugd, maar bij mij wel.’

Ja, hoe zou dat nou komen? Zou het misschien te maken hebben met zijn afkomst, waar sommige mensen nogal een hekel aan lijken te hebben? Dat ligt natuurlijk meer dan voor de hand, al helemaal na de vorige aanval: iets anders hierachter zoeken, is simpelweg naïef.

Vooralsnog lijkt men geen idee te hebben wie erachter zit, en de eigenaar lijkt ook weinig vertrouwen meer te hebben dat de politie dat zal ontdekken. En geef hem eens ongelijk: de vorige terroristische gek, die op heterdaad betrapt werd, mocht na een paar dagen alweer gaan. Waarom zou dat nu anders gaan? Toch geeft de man zich niet gewonnen:

Hij denkt er niet over om te stoppen: ‘Ik ga nog tien restaurants openen. Niemand breekt mijn leven. Alleen met een kogel misschien, anders niet.’

Triest genoeg zullen die tien restaurants dan wel eens goed moeten nadenken over het aanpakken van hun beveiliging: zoveel heeft ons deze gebeurtenis wel weer getoond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. denk eens na

  Hij zal het wel uit gelokt hebben , vind dit halve forum. Of moet je maar niet kosher eten.

  1. denk eens na

   Het is ook wel beter soja melk te drinken ,maganearu noten , boekweid op zijn oma s , en Marokkaanse thee te drinken. En om daar na groen links te stemmen en in een grote diesel bak te rijden .

 2. Anton Adriaan

  Fijn he? Die multiculturele samenleving?
  joden die moslims lastigvallen en moslims die joden aanvallen….

  Laat ze allebei terug naar het middenoosten vertrekken!

  1. denk eens na

   Volgens mij zitten er bijna geen joden in een uitkering , en hebben ze meer dan voldoende contributie aan de nederlandse maatschappij betaald .

   1. PMG

    zoals?

  2. DolleDries

   joden die moslims lastigvallen

   Bron

   1. corfo

    @ DD.
    Wat lees ik nu ? Joden die moslims lastigvallen ???
    Waar en wanneer is dat gebeurd ? Heb je al antwoord op je vraag ?
    Of zou Adriaan bezig zijn om een joods restaurant te vernielen en géén tijd hebben om jou te antwoorden ?

    1. Pjotter

     Corfo@ A A maakt het voor de goede verstaander duidelijk dat hij gewoon een vuile achterbakse antisemiet is.

    2. Anton Adriaan

     “…Waar en wanneer is dat gebeurd ?”

     Midden-Oosten? Moet je een opzoeken. 😉
     Bovendien, als jij een koshere vreetschuur wil openen in een ‘moslim’wijk, is dat de kat op t spek binden. Daar zijn de lokale haatbaarden natuurlijk niet van gediend.
     Nu zou je kunnen zeggen, ‘ah joh, moet toch kunnen.’ Nee.. dit kan blijkbaar dus niet in een multiculturele samenleving.

     1. Zout

      ̲̲A̲̲d̲̲o̲̲l̲̲f̲̲ ̲̲A̲̲: Aha… het is de schuld van de joden, hadden ze die zaak maar niet moeten openen…

      Er is maar één oplossing: islam moet Nederland uit, niet in.

     2. Anton Adriaan

      @Zoutwaterspoeling,

      Klopt.. de islam moet uit Nederland verdwijnen. Mee eens.
      Maar dan ook de ‘vader’ van de islam 😉

     3. Zout

      De vader van de islam (Mohammed) is al dood.
      En verder grenst jouw suggestie aan antisemitisme, ik zou daar, als ik jou was, maar voorzichtig mee zijn. Joden zijn een volk, weet je nog?

     4. Anton Adriaan

      Zaut…

      De werkelijke vader van de islam is eigenlijk Abraham of Ibrahim. Hoe je het beste zandmens ook noemen wilt. 😉

      En hoezo zou ik voorzichtig moeten? Omdat ze altijd met fluwelen handschoentjes aangepakt moeten worden?

  3. hans-e-pans

   Binnenkort zal er wel een schrijven van de Roverheid uitgaan waarin wordt geschreven dat de Nederlanders (de autochtone) aan dit soort activiteiten moeten gaan wennen omdat dit nu eenmaal in een multicultutele samenleving voorkomt.

   Dat is iets anders dan “Voorkomen is beter dan genezen”.

  4. trampoline

   Joden die Moslims aanvallen? Hoe verzin je het, anti semiet!!!

  5. penis aqua di rosa

   @Anton A, Hebben hier in Nederland wonende Joden moslims lastig gevallen?
   Dan is mij iets ontgaan, maar ik denk dat uw dromen voor u misschien werkelijkheid zijn.
   Ik ben zo kostmisselijk van dit mank gaande denkwerk, ik als niet-Joodse in de oude jodenbuurt te Amsterdam in de WOII opgegroeide Nederlandse. Als ik mijn wensen mocht uiten, liepen velen hier hard gillend weg.

   1. Zout

    Adolf Adriaan is volgens mij een trol…

   2. Anton Adriaan

    “…ik als niet-Joodse in de oude jodenbuurt te Amsterdam in de WOII opgegroeide Nederlandse.”

    *A. Adriaan gaapt en rekt zich er niets van aantrekkend uit.

 3. PMG

  psssst … ’t was de glazenwasser …

  1. denk eens na

   Je commentaar ontgaat mij mr pgm ,maar ik denk dat joodse mensen meer dokters en advocaten zijn.

   1. Kodi

    Ik zie onder de Nobelprijswinnaars voor chemie, geneeskunde en natuurkunde nagenoeg geen Moslims. Hun bijdrage aan het intellectuele kapitaal van de wereld is bedroevend. Ze vervuilen met 20 % van de wereldbevolking behoorlijk onze aarde, schreeuwen om het hardst, maar presteren niks. Parasiteren gaat hen beter af dan presteren.

  2. DolleDries

   Ik denk een verwarde.

 4. Kodi

  Gaan wij nu eindelijk eens wraakacties tegen de trollen hier ondernemen om een statement te gaan maken?

  1. A3aan

   Op die piktrollen reageren Kodi? Je weet wie het zijn, negeren is het beste, ze geen lol gunnen.

   1. Kodi

    In dit draadje houden dezen zich angstwekkend stil. Want hoe moeten ze nou de Moslims als de nieuwe Joden kunnen framen? De nieuwe Joden zijn hier immers de oude Joden en de nieuwe Nazi’s zijn de Moslims.

 5. DolleDries

  Binnenkort Amsterdamskristal in de aanbieding.

  1. denk eens na

   De media is er buiten gewoon stil over, zie het is anders om showarma zaak wordt vernield door joden. volks ktant ,nrc en nog meer van dat pulp hoor je er niet over of op laatste pagina .

  1. loes530

   Dolledries heb het gelezen dat mag allemaal als jee minder minder zegt hang je

  2. Kodi

   We hebben de dader dus in beeld.

 6. Ali Yas

  Het is niet zomaar antisemitisme, maar het nadoen van de proleet. Die liet de joden uit “zijn” land jagen en dat is nog niks vergeleken met wat mensen te wachten staat die daar openlijk wat van vinden. Daarom houden politici hun mond. Mensen zijn niet erg dapper.

 7. Ritter

  Het antisemitisme word met de dag erger door de illegale massa immigratie uit de islamitische landen.

  Niet alleen de criminaliteit , vrouwenhaat en homohaat maar vooral de Jodenhaat worden door de immigranten meegenomen naar Europa.

  Moslims nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa; inclusief de Jodenhaat.
  ——————-

  Man roept “kankerjoden horen hier niet, moslims zijn sterker” tegen restaurant. Oh, en trekt zich af
  https://www.geenstijl.nl/5140121/dicks-out-for-allah/

 8. Duke

  Ollongren heeft vast bewijzen dat dit Russisch nepnieuws is, maar de bewijzen krijgen we niet te zien.

 9. wieiswijs

  Als de overheid hier niet daadkrachtig tegen optreedt is dat de ‘kanarie in de kolenmijn’.
  Ik bedoel hiermee, dat (met deze signalen) de islam hier dan steeds meer mandaat krijgt. Te meer als Nederland zijn (joods-christelijke) identiteit afschaft in ruil voor zelfbeschikking (ten kosten van het christendom); Gelijke rechten die komen te vervallen, zodra de meerderheid van de bevolking deze democratisch afschaft, in ruil voor de islam. De groei van de bevolking zit al jaren niet meer bij de autochtonen. Helaas is de politieke meerderheid correct wenselijk laf. Kop in het zand en als een schoothondje achter Brussel aan lopen. Bah.

 10. Florissa

  En straks staan al die ambtenaren weer met d’r uitgestreken smoel op 5 mei bij de gedenkmonumenten en lezen ze een briefje en roepen “nooit meer” .
  Maar ondertussen,mogen moslims straffenloos de haat botvieren op Joden.

 11. trampoline

  Ik ben heel benieuwd hoe de overheid zou reageren als in reactie hierop turkse en marokkaanse restaurants zouden worden aangevallen?

  1. Pedrito

   Deze reactie zal in zo’n geval bestaan uit een reutelteut verklaring dat men “geschokt” is. De overheid is namelijk doorlopend geschokt en door al die schokbewegingen is realistisch denken onmogelijk.

 12. Ni28

  Net als in de rest van de EU wordt vooral voorkomen dat de criminelen als terroristen genoemd worden. Terroristen met politiek doel kennen wij hier niet. Alleen verwarde mensen en suikerpatiënten doen in aantal fors stijgen sinds de islamitische invasie. En de Joden, die zoeken het maar zelf uit, hun plaats is door de Palestijnen ingenomen. Die zijn nu populair.

  1. Zout

   @Ni28: Niets houdt ons tegen de beesten bij de naam te noemen, toch?

   Een Mohammedaanse terrorist is gewoon een Mohammedaanse terrorist.

 13. nienke

  Moslims zijn niet in staat om met andersdenkenden te leven, zij voelen zich verheven boven alle andere religies.
  De beste, de vredelievendste al hoewel hun daden het tegenovergestelde doet.
  Moorden, vrouwen stenigen, jonge meisjes uithuwelijken aan oude kerels, liegen, volkomen intolerant gedrag tegenover andere religies tegenover joden, homo’s, christenen enz enz.
  En maar steeds beweren dat zij zo vredelievend zijn, zou me toch dood schamen als ik moslim zou zijn maar kritiek hierover uiten kan je de kop kosten.
  Moslims horen niet in een westelijk land het enige wat zij willen is heel de wereld naar hun hand zetten en owee wie er anders over denkt.
  Als er ook maar 1 moslim wordt mishandeld staan alle kranten bol van verontwaardiging maar zij mogen dingen doen zoals deze joodse zaak weer aanvallen wordt niet eens vermeld nog op het nieuws nog in de kranten.
  Wie is hier nu de agressor vraag ik me af.

 14. Parestado4

  Van Aartsen een gotspe voor Joods Amsterdam!

 15. Babaji538

  Een boodschap brengen en uitdragen
  gaat over het algemeen op geheel andere wijze.
  Overigens zou ik het hier niet hebben over ‘schoften’.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.