Het is officieel: tbs'er Michael Panhuis wordt verdacht van de verkrachting van en moord op Anne Faber

Het is officieel: tbs'er Michael Panhuis wordt verdacht van de verkrachting van en moord op Anne Faber

De arme Anne Faber is op vreselijke wijze omgekomen.

Het Pieter Baan Centrum onderzoekt Michael Panhuis op dit moment. De psychiaters van het centrum doen dat omdat hij, zoals verwacht, verdacht wordt van de moord op en verkrachting van de arme Anne Faber. De rechter droeg het PBC op om dat onderzoek te verrichten, hoewel hij in het verleden een psychiatrisch onderzoek weigerde.

Tot vandaag was alleen maar bekend dat Panhuis verdacht werd van "betrokkenheid" bij de dood van Faber. Die verdenking is nu uitgebreid met "moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting." Iedereen vreesde hier al voor toen bekend werd dat Panhuis, die eerder veroordeeld werd voor twee verkrachtingen, betrokken was bij haar verdwijning in dood, maar nu weten we het dus zeker: Anne Faber is inderdaad niet alleen vermoord, maar daarvoor ook nog eens verkracht.

Vreselijk.

En ja, die vreselijke misdaad had voorkomen kunnen worden als we in Nederland een rechtssysteem hadden dat erop gericht is om misdadigers te bestraffen en de samenleving te beschermen. Maar nee, wij moeten het doen met een systeem dat als hoogste doel heeft om ze zo snel mogelijk terug de straat op te sturen. "Resocialiseren" is belangrijker dan "straffen" en "beschermen."

Panhuis moet op 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen in de zaak over Anne Faber. Hoewel die dan nog niet inhoudelijk wordt behandeld zullen we rond die tijd ongetwijfeld veel meer details te horen krijgen -- details die gruwelijk zijn, maar die ook duidelijk zullen maken dat dit kwalijke systeem zo snel mogelijk op de schop genomen moet worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties