Het is weer eens raak in Parijs: radicale moslima steekt agent neer

Geen categoriesep 09 2016, 8:00
In Parijs zijn afgelopen zaterdag drie radicaal-Islamitische vrouwen gearresteerd. Bij de arrestatie werd een agent neergestoken.
Tijdens de arrestatie die plaatsvond in een voorstad van Parijs, werd de agent neergestoken door een van de wanna be terroristen. Gelukkig werd zij zelf uitgeschakeld door een politiekogel. Dader en slachtoffer zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe ernstig hun verwondingen zijn.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve worden de drie vrouwen verdacht van het voorbereiden van een aanslag. ,,Zij waren geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met het beramen van een gewelddaad op korte termijn.”

Ook werd er in de buurt een peugot 206 aangetroffen zonder kentekenplaat. In de auto werden zeven gasflessen aangetroffen, waarvan een leeg en zes vol. Tenslotte werden er drie jerrycans met diesel gevonden te samen met documenten in het Arabisch.
Deze bomauto bleek eigendom van een potentiële terreurverdachte. Hij werd vrijgelaten nadat hij aangaf dat zijn 19 jarige dochter, die plannen had om af te reizen naar Syrië, zijn auto had meegenomen en was verdwenen.
Natuurlijk is het nauwelijks te bevatten dat een potentiële terreurverdachte, waarvan zijn dochter dus klaarblijkelijk ook al is geradicaliseerd, gewoon weer op vrije voeten komt. Dit terwijl hij wist dat zijn dochter plannen had om af te reizen naar ISIS in Syrië.
Het is toch wel opmerkelijk dat dit weer gebeurde vlakbij Parijs. Als dit de manier is waarop de Franse politie omgaat met terroristen is het geen wonder dat Parijs de hoofdstad is van de Radicale Islam in Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten