Het is weer raak: molotovcocktail in politieauto Amsterdam-Nieuw-West

Geen categoriejan 18 2015, 13:00
Het politiebureau aan het August Allebéplein in Amsterdam is weer het doelwit van terreur.
Weet u het nog? In 2011, 2012 én 2013 gingen er talloze politieauto's in vlammen op in Amsterdam-Nieuw-West, allemaal rond het politiebureau bij het August Allebéplein. Het is afgelopen nacht wéér gebeurd. Een dader op een scooter gooide een molotovcocktail door de achterruit van een politieauto bij het bureau, waardoor die auto én twee andere geparkeerde auto's volledig zijn uitgebrand. AT5 meldt:

Buurtbewoners hadden even eerder een harde knal gehoord. Getuigen zagen een onbekende man op een scooter wegrijden. Hij zou met een zelfgemaakte brandbom de auto in de hens hebben gezet.

De lokale stadszender heeft ook een filmpje online staan waarin is te zien hoe de drie auto's volledig zijn uitgebrand door de aanval. Alle auto's zijn verloren gegaan. De politie is al heel lang op zoek naar de dader(s) van de verschillende aanslagen op hun politieauto's. Ze zijn zelfs bereid 5000 euro te betalen voor de gouden tip waarmee ze de dader(s) kunnen oppakken. Met bijzonder weinig succes tot nu toe.
Het trieste is dat de politie als maatregel heeft bedacht dat alle dienstauto's in de garage moeten staan. De politieauto heeft afgelopen nacht alleen helemaal kunnen uitbranden omdat 'ie niet binnen stond. Dat is de omgekeerde wereld. Een politieauto hoort gewoon buiten te kunnen staan. Een politieauto is immers niet provocerend en hoort niet voor een reactie te zorgen de fik erin moet. Zo verlies je de strijd om het gezag op straat.
Juist in dat gebied moet het gezag worden hersteld. De regio rond het August Allebéplein begint meer en meer te lijken op de banlieus in Frankrijk. Daar worden ook auto's massaal in de hens gestoken. De politie is daar zelfs te bang om te patrouilleren. Dat mag niet gebeuren in Amsterdam. De politie moet volop zichtbaar zijn op straat. De orde moet worden hersteld, en de dader(s) van de autobranden moet(en) zo snel mogelijk jarenlang achter de tralies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten