Het is weer raak! Persoon die 'uitgezet ging worden' ontsnapt uit detentiecentrum

Geen categoriejul 25 2019, 11:11
Dit keer vormt niet Den Dolder het decor voor een ontsnapping, maar is Rotterdam de stad waar het helemaal misgaat. Woensdagavond is er een 'persoon' ontsnapt uit een detentiecentrum. Het zou gaan om een persoon die 'uitgezet ging worden', zo valt te lezen op RTV Rijnmond.
Het is nog niet duidelijk wat er die desbetreffende avond precies is gebeurd. Bij de laatste avondronde was er plots een persoon verdwenen. Foetsie! Lennart Wegewijs, woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid, geeft tekst en uitleg.

'Bij de avondtelling rond 22:00 uur miste er een persoon. Daarna is er gelijk ingezet op het lokaliseren van deze persoon, binnen en buiten het detentiecentrum.'

Wie de persoon in kwestie is, is nog onduidelijk. Hij is ook nog steeds niet teruggevonden. Daarnaast laat Lennart Wegewijs weten dat deze persoon niet in het detentiecentrum zit vanwege een strafbaar feit.

'Ze zitten vast op bestuursrechtelijke titel. Ze hebben bijvoorbeeld geen bestendige verblijfsvergunning en zitten daar met zicht op uitzetting.'

Hij wekt hier in ieder geval wel de indruk dat er niet iemand als Micheal P. is ontsnapt. Saillant detail is dan toch dat, behalve de politie, ook de marechaussee meehelpt met het zoeken van deze 'persoon'.
Is het niet een goed idee om hier eens een agendapunt van te maken. Het lijkt er namelijk sterk op dat dit soort instellingen te maken hebben met een zwakke beveiliging. Hoe is het mogelijk dat er zo veel ontsnappingen plaatsvinden tegenwoordig? We hebben een aantal keer de kliniek in Den Dolder gehad en nu is het weer raak in Rotterdam. En de geschiedenis leert ons dat zo'n ontsnapping catastrofale gevolgen kan hebben. Zou het erg vreemd zijn als mensen zich zorgen maken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten