Henk Otten is het zat en doet aangifte tegen Thierry Baudet!

Geen categoriejul 25 2019, 12:02
De vlam lijkt volledig in de pan geschoten te zijn binnen Forum voor Democratie. Gister werd bekend gemaakt dat Henk Otten uit de partij zou worden gezet. De voormalig penningmeester van FvD zou mogelijk betrokken zijn geweest bij fraude. De partij heeft daarom besloten om hem te royeren, maar Otten is daar niet van gediend.
Henk Otten laat namelijk via Twitter weten dat hij aangifte gaat doen tegen partijleider Thierry Baudet en de rest van de partijtop.

'20. Aangezien de ongefundeerde beweringen van het bestuur mijn goede naam en reputatie ernstig beschadigen zal ik vandaag aangifte doen bij de Politie Amsterdam tegen Thierry Baudet, Rob Rooken en Paul Frentrop wegens smaad. Einde draadje.'

Tja, niet alleen einde draadje, maar hoogstwaarschijnlijk ook einde Otten. Het Eerste Kamerlid van Forum denkt nog steeds dat het hier om een politieke afrekening gaat, omdat hij eerder in een interview kritiek had geuit op de koers van de partij en ook op Thierry Baudet, aldus De Telegraaf.
Ook op de externe accountant die het FvD-bestuur heeft aangesteld om een onderzoek uit te voeren, uit Otten stevige kritiek.

'19. Overigens ben ik niet betrokken bij het "onderzoek" en heb ik geen kennis kunnen nemen van de concept-bevindingen van dit zogenaamde onderzoek. Dit is een schending van het hoor en wederhoor beginsel. Dit is laakbaar handelen van Baudet en Rooken.'

Behalve de aantijgingen en de aangekondigde aangifte, doet Otten er nog eens een schepje bovenop. Hij beweert namelijk dat er te veel geld is uitgegeven in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en dat hij degene was die daarna alles weer recht moest trekken. Hij daagt hierbij Baudet uit om de jaarrekening van 2018 op de FvD-website te publiceren.

'Allereerst de jaarrekening. Waarschijnlijk weigeren Baudet en Rooken de 2018 jaarrekening te publiceren omdat ze niet willen dat de leden zien dat de door Rob Rooken geleide campagne voor de GR2018 in Amsterdam heel veel geld gekost heeft (ruim € 450.000 voor 3 raadszetels). Ik heb in de tweede helft van 2018 alles op alles moeten zetten om de zaak qua liquiditeit weer recht te trekken bij FVD na de dure GR campagne hetgeen uiteindelijk ook is gelukt. Daarom roep ik nogmaals het bestuur op om de 2018 jaarrekening vandaag nog integraal op de website van FVD te publiceren. Ik heb altijd erg veel belang gehecht aan financiële transparantie, de leden en de kiezers hebben hier gewoon recht op en andere partijen doen dit ook.'

Kortom: de chaos binnen de partij, die lange tijd gesust leek, is groter dan ooit tevoren. En dat is slecht nieuws voor een beginnende partij die de ambitie heeft om ooit te gaan (mee)regeren. Dergelijke kwesties als deze zullen weer uitgebreid behandeld worden tijdens de campagnes van het partijkartel. Het is afwachten hoe dit gaat aflopen, maar één ding is zeker: er zijn hier alleen maar verliezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten