Het is zover! Gaan de dames van OG3NE Nederland de finale van Eurovisie in zingen?

Het is zover! Gaan de dames van OG3NE Nederland de finale van Eurovisie in zingen?

We hebben een halve finale op onze beurt moeten wachten, maar nu is het toch echt zover: Nederland gaat Europa en de wereld eens laten zien wat voor muzikaal talent hier rondloopt!

Het is begin mei, en dat betekent dat het weer tijd is voor het grootste muziekfestijn ter wereld: het Eurovisie Songfestival. Sommigen vinden het geweldig, en anderen weer verschrikkelijk, maar of je het nou werkelijk interesseert of niet: het is altijd mooi als ons land doorgaat naar de finale.

Daarvoor moeten we echter wel tot de tien beste landen van de halve finale op deze donderdagavond behoren. Met in totaal 18 deelnemers vanavond zou dat te doen moeten zijn, maar ervaring leert dat Nederland een land is dat stevig haar best moet doen om verder te komen. We hebben nu eenmaal niet een grote diaspora in andere Europese landen die standaard op ons stemt - zoals bij 'sommige' landen wel het geval is - dus zal de muzikale strijd ook echt daarmee gewonnen moeten worden: goede muziek.

Daarvoor zijn dit jaar de zusjes van OG3NE uitgekozen. Zij mogen ons vertegenwoordigen in Oekraïne, waar ze het Europese publiek zullen moeten overtuigen van hun talenten. Lukt dat, dan staan ze zaterdagavond weer in de zaal in Kiev. Maar hoe groot is die kans daar nu echt op?

Nou, aardig groot dus!

Het oordeel wordt namelijk tegenwoordig niet enkel meer door het publiek geveld, maar ook door een jury die - in theorie tenminste - niet puur op het land maar echt op de muziek let. Het optreden daarvoor was vanmiddag al, waarbij de dames gelukkig "loepzuiver" zongen, aldus het AD. Die punten zijn dus alvast binnen! Iedereen is vooralsnog laaiend enthousiast, dus ik vermoed dat die finaleplek er wel in zal zitten. Maar dat is natuurlijk pas het begin: uiteindelijk gaat het natuurlijk om de winst. Die kans daarop is niet enorm, maar zeker wel aanwezig: op dit moment schatten de wedkantoren dat Nederland op de negende plaats terecht zal komen. Dat is niet slecht als er 43 landen meedoen, maar het mag nog wel wat hoger. Diezelfde kantoren schatten dat Italië, Portugal en Bulgarije de grootste kans maken. België heeft het echter voor elkaar gekregen naar de vierde plek op te klimmen, nadat het land een prima show neerzette bij de eerste halve finale dinsdag. Dat kunnen wij vanavond ook toch?

Hoe dan ook is het natuurlijk gewoon een prima nummer dat het verdient om goed beoordeeld te worden. Ik zou zeggen: geniet van de show, en mocht je nou geen zin hebben om de hele avond te kijken maar wél wilt horen wat wij inzenden, dan kan dat hier. Succes dames!

[fvplayer src="https://www.youtube.com/watch?v=TxYU6iVpI5c"]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties