shutterstock 1655910463

Het loopt tóch uit de hand in Femke Halsema's 'vredelievende' Amsterdam: 'ME moet ingrijpen: tientallen arrestaties!'

Geen categoriejan 31 2021, 17:00
We dachten even dat de rust was wedergekeerd in Nederland. Niets is minder waar: in de grachtengordel van Femke Halsema moest de Mobiele Eenheid (ME) ingrijpen om opstandige activisten aan te houden. Tot nu toe zijn er dertig arrestaties verricht.
De mobiele eenheid (ME) van de politie heeft zondagmiddag moeten ingrijpen bij een verboden demonstratie tegen de coronaregels rondom het Museumplein in Amsterdam. Het ingrijpen van de mobiele eenheid gebeurde kort na een bevel van Femke Halsema. Ah, blijkbaar weet ze opeens wel hoe ze bij escalaties moet handhaven. Dat was afgelopen zomer bij Black Lives Matter-massamanifestaties nog wel anders!
Halsema's actie ontstond kort nadat de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) een noodbevel had afgegeven. Eerder op de middag hield de politie zeker dertig personen aan wegens risico op verstoring van de openbare orde:
Allemaal prima, hoor. Maar het laat wel weer zien dat het beeld van Amsterdam als zogenaamd baken van vredig licht in de wrede 'rechtse' duisternis nogal een correctie behoeft. Want onze 'progressieve' hoofdstad is vooral de hoofdstad van al het agressieve gerel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten