VIDEO! Vergeet de stupide drillrap! Er bestaat ook nog zoiets als echte hiphop! "Ja, ik stem FVD maar ik ben verre van racistisch!"

VIDEO! Vergeet de stupide drillrap! Er bestaat ook nog zoiets als echte hiphop! "Ja, ik stem FVD maar ik ben verre van racistisch!"

Daenerys Targaryen (gespeeld door Emilia Clarke) in Game of Thrones. Bron: HBO

Bij rap ofschoon hiphop denk je al snel aan schietende en stekende bontkraagjes op het strand, maar gelukkig zijn er binnen die scene ook uitzonderingen. Rapper Duncan van Wijk laat zien waar hiphop écht voor staat: "Een dikke middelvinger tegenover falend landsbeleid."

Als voormalig pop-journalist gaat mijn hart hier sneller van kloppen. Niet alleen de beat is goed, het is vooral tekstueel geniaal geschreven. In een video van nog geen drie minuten legt het hiphop-talent Duncan van Wijk haarfijn uit wat er mis is met Nederland en waarom je dus geen racist bent als je overweegt om te stemmen op Thierry Baudet of Geert Wilders.

Ondanks het feit dat we hiphop -vanwege het recente verleden- vaak vergelijken met oproepen tot geweld, misbruik en anarchie, weet Van Dijk juist de vinger op de gevoelige plaat te leggen door gewoon zijn mening te uiten op een hele chique manier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties