Het misdadige Moskou van prut-Poetin roept Nederland ter verantwoording over de MH17

Geen categorieokt 01 2016, 10:00
Dit is écht, maar dan ook écht de wereld op z'n kop. Rusland laat zich weer eens van z'n allersmerigste kant zien.
Ziek. Andere woorden heb ik er niet voor. Nederland heeft meer dan twee jaar onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ramp met de MH17 en wat we eigenlijk in de eerste week al wisten is nu onomstotelijk vast komen te staan. Een Russische BUK-raket haalde het passagiersvliegtuig neer boven het Oekraïense luchtruim, en vertrok na de dodelijke aanslag weer terug naar Rusland. Wie is de schuldige? Rusland. Alleen werkschuwe en oliedomme complotdenkers geloven nog anders.
Grijpt Rusland deze kans dan ook eindelijk aan om eens aan zelfreflectie te doen? Nee, natuurlijk niet. Rusland probeert nu uitgerekend Nederland - het land waar het gros van de slachtoffers vandaan kwamen - de les te lezen en ontbiedt de Nederlandse ambassadeur in het Kremlin maandagochtend:

"Volgens het Russische ministerie gaat het strafrechtelijk onderzoek ,,een verkeerde richting uit''.

In de verklaring stelt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de eerste resultaten van het JIT ,,worden gepresenteerd als de enige waarheid en wordt geen ruimte gelaten voor twijfel en bezwaren''.

Het internationale JIT-onderzoek naar het neerstorten van het toestel van Malaysian Airlines valt bijzonder slecht in Rusland. Eerder op de dag liet de minister van Buitenlandse Zaken Lavrov al weten dat hij er niet over piekert om excuses te maken."

Nederland moet Poetin vóór zijn en deze man gewoon terughalen uit Rusland. Het wordt namelijk tijd om op te houden mee te spelen in deze Russische poppenkastvoorstelling.
En wat mij betreft gaan we ook nog een stapje verder. Er moet ook deze week nog een internationaal arrestatiebevel komen voor president Poetin én andere leiders in het Kremlin en van de pro-Russische rebellenbeweging in oostelijk Oekraïne. Het speelkwartier van de spindokters is voorbij: van de week heeft de JIT keiharde en onontkenbare feiten op tafel gelegd. Tijd om ons door nu allemaal naar te voegen. En wie dat niet wil en blijft urineren over de lichamen van tweehonderd Nederlanders, mag zich gewoon maar even voor een rechter verantwoorden.
Poetin lijkt naar die behandeling te solliciteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten