Het nachtmerriekabinet maakt alles kapot: vanaf 1 januari gaat het btw-tarief op GROENTE en FRUIT van 6% naar 9%

Het nachtmerriekabinet maakt alles kapot: vanaf 1 januari gaat het btw-tarief op GROENTE en FRUIT van 6% naar 9%

Totaal onacceptabel, vindt de gemiddelde Nederlander dan ook.

Als je wérkelijk wilt weten hoe geschift dit krankzinnige kabinet Rutte-III is hoef je alleen maar naar deze ene maatregel te kijken: het btw-tarief op onder meer groente en fruit gaat vanaf 1 januari 2019 omhoog van 6% naar 9%. Totaal gestoord, zeker omdat juist de partijen die betrokken zijn bij de coalitie ons te pas en te onpas vertellen dat we "gezond" moeten eten.

Het zal dan ook niemand verbazen dat de gemiddelde Nederlander de verhoging niet alleen niet ziet zitten, maar zelfs wil dat er een btw-verlaging komt op dit soort voedingsmiddelen.

Een overgroot deel van de Nederlandse bevolking pleit voor een lagere btw op groente en fruit, blijkt uit een enquête in opdracht van voedselwaakhond foodwatch. Volgens onderzoeksbureau Multiscope is 80 procent voorstander van een lager btw-tarief om gezonde voeding te stimuleren.

Let wel, volgens Foodwatch groente sinds het aantreden van het kabinet al 7% duurder geworden. Dit terwijl suiker juist 4% goedkoper geworden is.

Wat dit betekent? Simpel: de regeringspartijen zijn hypocriet tot op het bot. Ze spelen heel smerige spelletjes.

Dat is al erg genoeg, maar wat dit allemaal nog erger maakt is dat er steeds meer Nederlanders zijn die moeite hebben om rond te komen. Voor hele gezinnen is "fruit" een luxe. Die mensen worden nu nog eens extra gestraft door die nachtmerriepartijen: VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie.

En dit mag ook weleens gezegd worden: het is een grove schande dat twee partijen die het woorden "christen" in hun partijnaam hebben akkoord gaan met deze maatregel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties