Het Nederland van Sigrid Kaag (D66): 'Kabinet steunt dubieuze Palestijnse organisaties'

Het Nederland van Sigrid Kaag (D66): 'Kabinet steunt dubieuze Palestijnse organisaties'

Sigrid Kaag voor de camera's van de pers eerder dit jaar. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

D66-leider en minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag heeft haar stempel hard gedrukt op het Nederlandse buitenlandsbeleid. Want, is bekend geworden, Nederland steunt maar liefst minimaal zeves "dubieuze" Palestijnse organisaties. Twee van deze groepen hebben banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. En die groep staat, schrik niet, op de Europese lijst van terroristische organisaties.

Nederland steunt dus (indirect) terroristische groepen. Dat is hard gezegd, maar de waarheid.

Ondanks meerdere waarschuwingen van Israël heeft het Nederlandse kabinet letterlijk miljoenen euro's gegeven aan de zeven controversiële ngo's. Zeker twee van die organisaties krijgen nu ook nog steun. Ja, vandaag de dag.

Eén daarvan is Defense for Children International - Palestine (DCIP). Deze groep heeft volgens Israëlische inlichtingendiensten (en die weten hier toch het één en ander vanaf) een heel, heel nauwe band met het Volksfront. Een medewerker die is aangeklaagd zegt zelfs in een politieverhoor, laat De Telegraaf weten, dat de organisatie niet eens geld hoeft wit te wassen, "want de Nederlandse hulpstroom blijft toch wel komen."

Volgens Omroep ON!-verslaggever Ernst Lissauer is dit allemaal "slechts het topje van de ijsberg. "Daarnaast stelle men de vraag: waarom? (want dit gebeurt al vele jaren bewust)," stelt hij.

In mei confronteerde de omroep de vrouw die verantwoordelijk is voor dit soort financeringen al: Sigrid Kaag. Van D66. Had zij, vroeg de verslaggever van de omroep, eigenlijk al excuses aangeboden aan de familie van Rhina Shnerb? Die jongevrouw is omgekomen bij een terroristische aanslag die medegefinancierd is door Kaag, zei de verslaggever. Dus: waar blijven die excuses? Kaag antwoordde daarop dat de Nederlandse ambassadeur langs was geweest bij de familie, maar dat bleek later een leugen te zijn.

Dit is natuurlijk het Nederland van Sigrid Kaag: een land dat terrorisme steunt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat een schande.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties