Het OM wordt opeens verstandig

Geen categorienov 17 2011, 13:59
Het heeft even geduurd, maar blijkbaar wordt het Openbaar Ministerie opeens, zomaar, verstandig.
Schokkend, ik weet het. Blijkbaar kan het dus wel; misschien dat er toch een paar mensen rondlopen bij het OM die wel over gezond verstand beschikken:

De adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein is vorige week onterecht gearresteerd. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM), die de zaak tegen het schoolhoofd gisteren heeft geseponeerd.

U kunt zich vast nog herinneren dat de ouders van de schooltokkie meteen aangifte deden tegen Rob Wesselingh. Hij had namelijk de euvele moed gehad om te doen wat zij al jaren laten: hun kind manieren bijbrengen.
En dat mag natuurlijk niet. Tokkies vinden tegenwoordig namelijk dat zij het recht hebben om zich overal en altijd te misdragen - wat dit ook betekent voor de rest van de samenleving. Zij zijn de baas, de rest van de maatschappij dient zich aan te passen. Punt.

Volgens het OM heeft de adjunct-directeur de jongen 'stevig bij de kraag gepakt en uit de klas gezet', maar 'van enig strafbaar handelen' is geen sprake. "Het OM is na onderzoek van oordeel dat de man onschuldig is en niet had moeten worden aangehouden", aldus de schriftelijke verklaring.

De korpsleiding van de politie Utrecht zegt zich te herkennen in het oordeel en heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan de schoolleiding en adjunct-directeur. Achter de schermen is gesproken met de agenten die het schoolhoofd arresteerden. "We betreuren dat de zaak zo'n impact heeft gehad op de betrokkenen", aldus een politiewoordvoerder. Hij noemt de gang van zaken 'buitengewoon vervelend'. "Het had wellicht anders gemoeten."

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk laten de wijze dames en heren van het OM dan toch wat van zich horen. Ik weet niet precies waar ze zich de afgelopen weken verstopt hebben, maar misschien dat ze vanaf nu wat zichtbaarder kunnen worden. Dat is in ieder geval in het belang van iedereen, met name in dat van het OM zelf.
Overigens is het natuurlijk te gek voor woorden dat het schoolhoofd in eerste instantie wel gearresteerd is. Het OM moet er nu voor zorgen dat dit nooit, maar dan ook echt nooit meer gebeurt. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten