Het volgende VVD-schandaal: partij royeert oud-burgemeester Stefan Huisman om losse handjes

Het volgende VVD-schandaal: partij royeert oud-burgemeester Stefan Huisman om losse handjes

Je zou bijna een wekelijks magazine kunnen beginnen over schandalen rondom VVD'ers, zoveel moesten er de afgelopen jaren door het stof.

Zijlstragate is pas net afgesloten, en de tig eerdere minder fraaie aftochten van VVD'ers staan ons allemaal waarschijnlijk nog vers in het geheugen gegrift. Het is echter alweer tijd voor het volgende mooie verhaal over een lid - nouja, inmiddels ex-lid - van onze liberale partij. Liberaal wanneer het om verantwoord besturen gaat, tenminste.

Maak kennis met Stefan Huisman, die tot eind vorige maand de ambtsketen van het Brabantse Oosterhout mocht dragen. Op bestuurlijk vlak deed hij het allemaal leuk en aardig, maar op een wat persoonlijker vlak bleek hij nogal wat moeite te hebben om zijn handjes thuis te houden. Ook leek hij zijn eigen grenzen niet goed te kennen, in ieder geval wat alcohol betreft. Hij bleek tijdens zijn dienst onlangs stevig gedronken te hebben, en sowieso vaker te diep in het glaasje te kijken. Op de Kerstborrel, bijvoorbeeld:

Later werd bekend dat de burgemeester zich misdragen zou hebben op de kerstborrel van de gemeente. Hij zou vrouwen hebben betast. Twee vrouwen stapten naar een wethouder om dit te melden. Er volgde een intern onderzoek. Uiteindelijk zouden vijf vrouwen hebben verklaard op de borrel of al langer geleden door Huisman te zijn lastig gevallen. Jamaica Vink, journalist van BN DeStem spoorde een aantal vrouwen op die onafhankelijk van elkaar zouden vertellen in het verleden in hun borsten of billen te zijn geknepen. En dat dit geen incident zou zijn.

Of dat "in het verleden" ook gebeurde onder invloed is de vraag, maar wat wél glashelder is, is dat deze man zichzelf óf niet onder controle heeft, of doodleuk meent het recht te hebben vrouwen te betasten. En waarschijnlijk gewoon allebei.

In januari besloot hij de eer aan zichzelf te houden, en op te stappen. Hij had het echter mis als hij dacht daarmee ongestraft weg te komen met zijn wandaden. Er zal zeer waarschijnlijk nog een onderzoek naar komen, en zijn lidmaatschap van de VVD - voor zover dat tegenwoordig nog wat waard is - is hij kwijt, nadat de partij hem vandaag geroyeerd heeft.

Het is nu eigenlijk enkel wachten op de volgende bladzijde in dit ongure VVD-boek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties