Het voltallige D66-bestuur kapt ermee in Eindhoven en stapt op, maar waarom?

Het voltallige D66-bestuur kapt ermee in Eindhoven en stapt op, maar waarom?

Alle bestuursleden van de D66-club van Rob Jetten zijn in Eindhoven opgestapt. De reden waarom blijft vooralsnog gissen, want communicatie vanuit de partij over het gebeuren blijft vooralsnog achterwege. De lokale afdeling deed het tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar helemaal niet zo slecht en behoorde gewoon tot de grootste vier partijen. Deelnemen aan de coalitie leek dan ook eenvoudig voor de partij, maar op één of andere manier lieten de lokalen het lopen en belandden ze buiten het college van burgemeesters en wethouders.

Wel was er afgelopen jaar gerommel binnen de top van de lokale afdeling en kreeg een wethouder te horen van de regionale D66-commissie dat ze ongeschikt zou zijn als wethouder. Best wel vreemd natuurlijk dat ze tijdens de vorige bestuursperiode wel gewoon wethouder was. Ze is nu dus geen wethouder, maar alsnog wel raadslid. Ondertussen ex-bestuursvoorzitter Mark van Glabbeek liet op Facebook weten te zijn gestopt en dit te betreuren, maar gaf verder geen informatie over de redenen. Hij schreef: "[...] Tot mijn verdriet heb ik vanochtend samen met mijn collega-bestuursleden Cosmas, John, Martijn, Sjef, Andor en Rogier besloten om onze taken als bestuursleden van D66 Eindhoven per direct neer te leggen. Tot een persoonlijke toelichting ben ik altijd bereid. [...]"

Waar het op lijkt is dat voormalig wethouder Scheurs haar positie als wethouder wilde behouden en met het aantal zetels dat D66 haalde en de coalitiebesprekingen in het vooruitzicht had ze een kans gemaakt. Maar daar stak het landelijke bestuur en die commissie dus een stokje voor. Wellicht was de enige manier om haar buiten de wethouderspost te behouden zonder verdere schade voor de partij om niet deel te nemen aan de coalitie en daarmee Scheurs buitenspel te zetten. Buiten spel staat ze dan ook samen met haar collega-raadsleden en ze was nog boos ook. Boos omdat ze op haar teentjes werd getrapt en geen dikke beurs als wethouder kon binnenslepen wellicht?

Wat denkt u, wat is er met D66 in Eindhoven gebeurd?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 Eindhoven

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties