Het was weer eens een chaotische, gewelddadige, en overlast gevende jaarwisseling

Geen categoriejan 01 2019, 21:00
Tientallen arrestaties.
Tja. Met Oud en Nieuw denk ik aan gezelligheid. Heerlijke oliebollen en appelflappen eten, met zijn allen lekker voor de buis. En, hoe kan het ook anders, de tijd nemen om rustig nieuwe doelen te formuleren voor het nieuwe jaar. Want: je wilt elk jaar een beter mens worden, nietwaar?
Niets mis mee, zou je denken, zo'n opvatting van wat Oud en Nieuw moet zijn. Helaas zijn er ook flink wat mensen die er een andere visie op nahouden; mensen die vinden dat het vooral een geweldige gelegenheid is om te rellen, overlast te veroorzaken, ,anderen leed toe te brengen, en zoveel mogelijk bezittingen van anderen te vernielen. Aldus Nu.nl:

In heel Nederland werden de hulpdiensten in totaal 3.150 keer opgeroepen tussen Oudejaarsdag 18.00 uur en Nieuwjaar 2.00 uur. Dat is bijna 50 procent vaker dan vorig jaar, blijkt dinsdag uit cijfers van de website Alarmeringen.nl...

Door heel het land waren er kleinere branden en ongelukken. In meerdere steden, waaronder Amsterdam en Breda, raakten mensen gewond door steekpartijen. In Ridderkerk is een man in het gezicht gestoken.

Bij een schietpartij in Rotterdam is een 32-jarige man om het leven gekomen...

In Tilburg wilde de politie iemand aanhouden die mogelijk een ruit van een woning had vernield en vuurwerk naar binnen had gegooid. Daarop keerden omstanders zich tegen de politie.

Je wordt er kotsmisselijk van. Het is niet alleen ieder jaar weer raak, maar het wordt zelfs allemaal érger. Er vinden meer misdrijven plaats, er wordt meer geweld gepleegd, er worden meer auto's en winkels gesloopt (en geplunderd)... en er worden zelfs meer mensen neergestoken en neergeschoten.
https://twitter.com/MartijnvdKooij/status/1080078355989516289
Het ergste van alles is, hoe kan het ook anders?, dat de politiek er met de handen in de zakken naar kijkt. Want stel je voor dat je er iets aan doet! De gedachte alleen al!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten