image11

Hier moet je op letten bij het bedrukken van visitekaartjes!

Geen categoriefeb 26 2019, 12:24
Iedereen merkt wel dat de huidige maatschappij steeds meer digitaliseert. Iets waarvan de populariteit absoluut niet verminderd is ondanks deze trend, zijn visitekaartjes. Ze zijn dan ook nog steeds het perfecte middel om je netwerk mee te vergroten. Een belangrijk communicatiemiddel dus, en visitekaartjes drukken is daarmee iets waar goed over nagedacht moet worden.

5 tips voor het bedrukken van visitekaartjes

Wil je visitekaartjes laten maken, dan zijn er nogal wat keuzes die je moet maken. Zowel voor wat betreft het fysieke kaartje zelf, als de bedrukking. En aan wie kun je dat beter vragen dan een bedrijf waar je visitekaartjes kunt bestellen? Drukzo.nl is al ruim vijftien jaar een begrip als het aankomt op goedkope visitekaartjes en ander drukwerk. Naast kaarten drukken kun je er ook terecht voor bijvoorbeeld naamkaartjes en enveloppen. Daarnaast kunnen ze ook relatiegeschenken of stickers drukken. Hieronder vind je hun vijf gouden tips voor het ontwerpen van visitekaartjes.

1. Een visitekaartje met een standaardformaat

Allereerst iets over het kaartje zelf. Krijg je ook vaak het advies om op de een of andere manier op te vallen als je opgemerkt wil worden? Goed advies, maar niet als het aankomt op het formaat van je visitekaartje. Kies een standaardformaat omdat deze het gemakkelijkst te bewaren is. Afwijkende vormen belanden maar al te vaak snel in de prullenbak.

2. Opvallen met een huisstijl en logo

Iets waarmee een visitekaartje wel in positieve zin opvalt, is een verzorgde opmaak. Bij het maken van een kaartje kun je vaak kiezen uit standaardafbeeldingen. Deze worden natuurlijk ook door anderen gebruikt, en zijn daardoor niet uniek. Een huisstijl en logo kun je zelf ontwerpen, maar ook overlaten aan een grafisch ontwerper.

3. Voor- en achternaam vermelden

In het verleden werden visitekaartjes nog wel eens voorzien van enkel de voorletters van iemand, en zijn of haar achternaam. Het oogt echter veel persoonlijker om gewoon je voornaam voluit te schrijven. Het is laagdrempeliger, omdat mensen later niet bang hoeven te zijn dat ze je voornaam vergeten zijn als ze nog eens contact willen opnemen of je op social media op willen zoeken.

4. Populair: visitekaartje met foto

Nog een manier om een kaartje persoonlijker te maken, is het toevoegen van je pasfoto. Als het gemakkelijker is om je naam te koppelen aan een gezicht, herinnert iemand zich later jullie kennismaking gemakkelijker. Let er wel op dat je een professionele foto gebruikt, anders sla je de plank juist erg mis hiermee.

5. De functietitel

De laatste tips die Drukzo.nl wil geven betreft de functietitel. Gebruik geen overbodige afkortingen of vakjargon, niet iedereen weet namelijk wat ermee bedoeld wordt. Daarnaast wordt tegenwoordig niet meer zo de nadruk gelegd op wat je titel is, maar hoe je een klant kunt helpen. Wees hierbij specifiek, en durf jezelf best als expert te presenteren.
Succes met het ontwerpen van je visitekaartjes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten