Hij is nog maar een half jaar president, maar Trumps herverkiezingscampagne is al begonnen

Geen categorieaug 14 2017, 12:00
Team Trump heeft een scherpe video gemaakt waarin de president geprezen wordt. Ondertussen worden zijn "vijanden" kapotgemaakt.
De 'permanente campagne' bestaat weliswaar niet in Nederland (hoewel FVD die wel probeert in te voeren, in ieder geval voor zichzelf), maar in Amerika is het al decennia volkomen normaal om van verkiezing naar verkiezing te gaan. De PR-machine van belangrijke politici staat daar nooit stil.
Dat geldt dus ook voor die van Trump. Om dat te bewijzen heeft zijn team gisteren een harde video uitgebracht met het doel om a) hem en zijn agenda nu extra steun te bezorgen en b) zijn herverkiezing zeker te stellen. Dat die verkiezingen pas plaatsvinden in 2020 is wat dat betreft volstrekt irrelevant.
De advertentie begint met een keiharde aanval op de tegenstanders van de president: de extreemlinkse meisjes en jongetjes die hem al vanaf dag één dwarszitten. "Democraten die obstructie plegen," zegt de narrator. "De media die onze president aanvallen. Carriere politici die in de weg staan van succes."
En dan:

"Maar het plan van president Trump werkt. 1 miljoen nieuwe banen gecreëerd. Meer Amerikanen aan het werk dan ooit. De werkloosheid is het laagste sinds 2001. De aandelenmarkt? Alltime record highs. De sterkste krijgsmacht in decennia."

"De vijanden van de president willen niet dat hij succes heeft, maar gewone Amerikanen zeggen: 'Laat president Trump zijn werk doen!'"
Natuurlijk doet links net alsof het geschokt is door deze video. Die zou zogenaamd 'te snel' na de aanslag in Charlottesville gepubliceerd zijn. Dat soort kritiek is natuurlijk je reinste flauwekul. Het probleem is niet dat die aanslag net geweest is of dat Trump in deze video zijn vijanden aanpakt, maar dat Trump een Republikein is. Als hij een Democraat was hadden de media deze video juist met open armen ontvangen.
Het belangrijkste? Trump laat zien dat hij never nooit een stap terug doet. Links wil continu dat hij ophoudt -- dat hij zijn toon en stijl matigt. Niet omdat dit 'goed' zou zijn voor Amerika, maar omdat ze de strijd tegen hem nu eenmaal niet kunnen winnen als hij vol op het orgel gaat. Dát is het probleem. Het is goed dat Trump daar lak aan heeft en gewoon keihard doorgaat met de manier van campagne voeren die hem vorig jaar de overwinning bezorgde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten