Hij ligt 's avonds rustig en veilig in zijn bed. Maar door wat hij dan voelt, schreeuwt hij het uit

Hij ligt 's avonds rustig en veilig in zijn bed. Maar door wat hij dan voelt, schreeuwt hij het uit

Zijn instinctieve reactie was om de longen uit zijn lijf te schreeuwen. Gelukkig maar...

Deze jongen maakte iets mee wat je niemand toewenst, maar door zijn instinctieve reactie redde hij niet alleen zichzelf, maar ook vele anderen. Ashton is tien jaar oud, en woont met zijn ouders naast een hotel. Meestal gebeurt er niet zoveel in het rustige plaatsje Lexington waar de familie woont, maar Ashton geniet van de landelijke omgeving. Er mag dan niet heel veel te beleven zijn, het is een prachtige plek om op te groeien als kind.

Totdat Ashton hard werd geconfronteerd met de realiteit: ook buiten de grote stad gebeuren onverwachte dingen. Daar kwam hij achter toen hij net wilde gaan slapen. Hij lag op bed, lekker onder de wol. Met een raampje open voor frisse lucht. Maar toen voelde Ashton opeens iets prikken in zijn neus. Een penetrante, prikkende geur kwam door het raam naar binnen.

Toen Ashton naar buiten keek, snapte hij wat er zo prikte: rook. Het hotel naast zijn huis stond in brand, en het vuur ontwikkelde zich razendsnel. Ashton dacht direct aan de gasten in het hotel, en schreeuwde zo hard als hij kon om ze wakker te maken.

"Het was doodeng. Ik dacht, er slapen mensen daarboven, want het was al behoorlijk laat! Ik schreeuwde mijn longen uit mijn lijf. Ik riep, 'Iedereen naar buiten!'"

Screen Shot 2016-04-15 at 11.06.18

Dankzij Ashtons instinctieve reactie, konden alle 40 hotelgasten ontsnappen aan het allesverzengende vuur. En dat is maar goed ook: het bleef niet bij een klein brandje – uiteindelijk brandde het hele hotel tot de grond af. Het gebouw ligt totaal in de as, en je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als deze slimme tienjarige niet in de buurt was geweest.

De eigenaar van het hotel is Ashton enorm dankbaar. Alle hotelgasten zijn gered dankzij de kleine dappere buurjongen – wat een enorme held! Zo zie je maar, als je iets vreemds voelt, kun je maar beter even poolshoogte nemen. Dankzij Ashtons oplettendheid, kon hij 40 mensen redden... Waar een kleine jongen groot in kan zijn. Ook op het platteland kun je enorme heldendaden verrichten!

 

Lees meer over:
brand Held

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer