Hij plant een gigantisch zonnebloemenveld. Dat ziet er prachtig uit, maar wacht tot je de ware reden leest

Geen categorieaug 20 2015, 13:35
Wat een fantastisch eerbetoon.
Babbette Jaquish was dol op bloemen, en vooral zonnebloemen waren haar absolute favoriet. Afgelopen november overleed ze op 66-jarige leeftijd aan kanker, en haar man Don besloot zijn verdriet op een bijzondere manier te verwerken.
[caption id="attachment_117713" align="aligncenter" width="635"]Babbette was dol op zonnebloemen Babbette was dol op zonnebloemen[/caption]
Sinds november heeft Don meer dan een vierkante kilometer aan zonnebloemen geplant langs de snelweg. Het meeste land was van hem (hij is boer) en de buren waren maar al te graag bereid om hem zonnebloemen op hun land te laten planten. Don zegt:
"Ze was bekend als de 'zonnenbloemmevrouw' in ons stadje. Dus nadat ze was overleden, vond ik het een mooi eerbetoon om zonnebloemen te planten aan beide kanten van de snelweg."
[caption id="attachment_117714" align="aligncenter" width="634"]Dit is slechts een deel van het enorme zonnebloemenveld dat Don heeft geplant Dit is slechts een deel van het enorme zonnebloemenveld dat Don heeft geplant[/caption]
"Iedereen die haar tegenkwam, werd verliefd op haar. Ik was een geluksvogel, want zij werd ook verliefd op mij!"
Babbette kreeg al in 2006 de diagnose kanker. Daarna heeft ze meer dan 22 behandelingen gehad, waarvan sommige zeer nieuw. Dankzij de behandelingen had ze nog 9 jaar te leven na haar diagnose. Babbette had zo'n baat gehad bij de nieuwe, revolutionaire behandelingen dat ze besefte dat het nog steeds enorm belangrijk is dat er veel geld gaat naar kankeronderzoek.
Screen Shot 2015-08-20 at 12.54.37
Haar weduwnaar Don houdt die wens in ere. De zonnebloemvelden zijn er namelijk niet alleen voor de sier: Hij wil de zonnebloempitten en -zaden verkopen, en de opbrengst gaat naar kankeronderzoek. Op die manier kan het prachtige zonnebloem-eerbetoon aan zijn vrouw ook levens van anderen redden.
Screen Shot 2015-08-20 at 12.57.16
Samen met zijn kleinkinderen hoopt hij veel geld op te halen, ter ere van zijn vrouw en ten gunste van mensen die nu aan kanker lijden.
Screen Shot 2015-08-20 at 12.54.50Zowel de uitvoering van het project als het doel zijn gewoonweg prachtig. Bekijk hier een video van de zonnebloemvelden die Don heeft geplant voor zijn vrouw:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Babbettes-Seeds-of-Hope-Sunflowers-8-10-15-Part-3-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten