Hij schreef 44 jaar geleden Stairway to Heaven. Een halve eeuw later weet deze zangeres hem ermee tot tranen te roeren

Geen categoriedec 14 2015, 15:04
Dit liedje geldt als één van de beste rocksongs allertijden.. En hij schreef het. Maar als hij deze uitvoering hoort, houdt hij het zelf ook niet meer droog.
Het was een gedenkwaardige dag in 1971 toen Stairway to Heaven van Led Zeppelin het levenslicht zag. Vanaf het allereerste moment had het nummer al heel veel fans: het is een rockcompositie, maar ook een ballade, het gaat over alledaagse zaken, maar ook over dat wat zich tussen hemel en aarde afspeelt..
En Robert Plant schreef het, waarmee hij zijn magnum opus voor de muziekwereld afleverde. Veertig jaar later is Stairway to Heaven nog altijd populair (het stond vorig jaar op plek 3 in de Top 2000). Het werd dus tijd om de legendarische schrijvers van dit lied te eren tijdens een grote ceremonie waarbij andere artiesten de grootste hits van de tijdloze rockband overnemen.
Zo ook Ann & Nancy Wilson (van de band Heart), aan wie de eer te beurt viel om dus Stairway to Heaven te doen. Het doek ging open en ze begonnen te spelen. En het was zó, zó mooi... dat zelfs Robert Plant er de tranen in de ogen van kreeg. Kijk en luister zelf maar. En krijg kippenvel van deze uitzonderlijk mooie uitvoering van Stairway to Heaven:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Ann-Nancy-Wilson-Heart-Stairway-To-Heaven-Live-HD.mp4"][/video]
De uitvoering van Ann & Nancy is des te knapper omdat Stairway to Heaven een bijzonder lastig nummer is, vanwege de vele afwisselingen en de snel wisselende zanglijnen. Maar de dames weten het klusje te klaren. En hóé. Wow!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten