Eenvoudig is anders: PSV loot Atlético Madrid in achtste finales Champions League

Geen categoriedec 14 2015, 14:00
Hoewel PSV terecht bijzonder blij is dat het zich geplaatst heeft voor de achtste finales van de Champions League valt de loting de Eindhovenaren ongetwijfeld een beetje tegen.
Zij moeten het namelijk opnemen tegen Atlético Madrid, één van de beste teams van Spanje. Enkele jaren geleden stonden de Madrilenen nog in de finale.
Zoals het AD uitlegt is Atlético ook dit jaar bijzonder sterk:

Atlético Madrid is gedeeld koploper in Spanje, met FC Barcelona. Beide ploegen haalden 35 punten uit de eerste 15 duels. Het elftal van trainer Diego Simeone steunt op een ijzersterke defensie, in de competitie werden pas zeven tegentreffers geslikt.

Dat is enigszins problematisch omdat PSV het juist van zijn aanval moet hebben. Zeker op internationaal niveau is de verdediging van de Eindhovenaren nu eenmaal niet de sterkste.
Interessant genoeg zegt speler Jorrit Hendrix er zin in te hebben:

"Een heel mooi affiche. We zijn zeker niet kansloos, we gaan ervoor!"

Natuurlijk moet je van tevoren nooit opgeven, maar het is toch een beetje onwerkelijk om zoiets te zeggen. In het voetbal kan alles gebeuren, maar Atlético is normaal gesproken echt veel sterker dan PSV.
Speler Jeffrey Buma komt dan ook een heel stuk realistischer over:
https://twitter.com/PSV/status/676364384936022016/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
In het seizoen 2008/09 speelden de twee clubs ook tegen elkaar, met dit verschil dat PSV toen iets sterker was en Atlético juist iets zwakker. Het resultaat: 0-3 in Eindhoven en 2-1 in Madrid zelf. Laten we hopen dat PSV het dit keer beter zal doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten