Ikea helpt Syrische immigranten aan een nieuw leven

Ikea helpt Syrische immigranten aan een nieuw leven

Syrische vluchtelingen hebben het vaak bijzonder lastig. Ik heb het dan niet over de Syriërs die naar het Westen komen omdat ze denken dat ze daar gratis en voor niets kunnen leven, maar over mensen die echt vluchten voor het geweld. Denk daarbij met name aan vrouwen en kinderen.

Als zij aankomen in het Westen hebben ze helemaal niets; alleen de kleren die ze aan hebben, en dat is het dan. Vervolgens zitten ze opeens in een andere cultuur, een ander land, terwijl ze niets te makken hebben.

Bepaald geen gemakkelijke positie.

Ikea beseft dat ook. In plaats van toe te kijken hoe die arme mensen er toch nog het beste van proberen te maken komt het bedrijf in actie:

Ikea Canada announced plans on Thursday to donate $180,000 in furniture and furnishings to aid charities helping Syrian refugees settle into their new homes.

Company president Stefan Sjöstrand told The Huffington Post Canada he "felt strongly" about putting together a program to support resettlement efforts across the country.

Hoewel $180.000 voor Ikea natuurlijk niet zoveel als is voor jou en mij, is het wel degelijk bijzonder gul van het bedrijf. Het hoeft dit namelijk niet te doen; niemand die erom vroeg of die eiste dat het bedrijf gratis meubelen zou weggeven.

Het bedrijf hoopt dat deze actie ervoor zal zorgen dat andere bedrijven ook in actie komen om vluchtelingen te helpen. Ook als dat niet gebeurt is de actie van Ikea natuurlijk geweldig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties