'Hij was zo aardig!' - Kennissen ISIS-slachter verbaasd

Geen categorienov 16 2015, 8:00
Zoals altijd reageren kennissen van terroristen verbaasd dat hun buurman een gewelddadige extremist blijkt te zijn.
De buren van Ismaël Mostefaï hebben geschokt gereageerd op het nieuws dat hun buurman één van de terroristen is die verantwoordelijk is voor het bloedblad van afgelopen vrijdag in Parijs. Volgens hen leek hij namelijk ont-zet-tend "aardig" te zijn.
Volgens De Telegraaf kwam Mostefaï uit een "keurige buurt." Met andere woorden: absoluut niet uit een achterstandswijk, wat veel linkse mensen ons altijd willen doen geloven. Zij stellen immers keer op keer dat 'terroristen' alleen maar tot hun daden komen omdat ze achtergesteld zijn en in armoede leven. Ze zouden de hoop hebben opgegeven en daarom voor geweld hebben gekozen.
Zoals keer op keer het geval blijkt te zijn is dat ook wat Mostefaï betreft onzin. De jongen had niets te klagen. Toch keerde hij zich tegen de westerse manier van leven en wendde hij zich de fascistische ideologie genaamd 'radicale islam.' De Telegraaf bericht ook:

Hij hield zich de afgelopen jaren discreet op in een keurig wijkje in Chartres, een stad op honderd kilometer ten zuidwesten van Parijs. Volgens de bewoners van de geel gestucte laagbouw ‘gebeurt er niks in deze buurt’. Het publiek is er gemengd: de verdeling autochtone Fransen en bewoners van Noord-Afrikaanse afkomst is ongeveer gelijk.

Het meest opmerkelijke aan dit verhaal is dat 'iedereen' in zijn omgeving hoegenaamd verbaasd is, maar dat de politie toch zeven (7!) mensen uit zijn vriendenkring heeft opgepakt. De kans is groot dat die mensen iets minder verbaasd zijn omdat ze zijn radicale denkbeelden mogelijk deelden.
Daar komt het volgende bij: volgens de media reageerden zijn zus en moeder verbaasd en geschokt op het nieuws dat hij zichzelf had opgeblazen. Dat kan. Maar waren ze ook verbaasd dat hij zwaar geradicaliseerd was? Ik kan het me niet voorstellen. Dit soort types kunnen naar buitenstaanders toe de schijn soms nog enigszins ophouden, maar onder familie en vrienden laten ze altijd weten wat hun religieuze én politieke denkbeelden zijn. De kans is dus bijzonder klein dat zijn moeder en zus dát niet door hadden. En dat doet me afvragen: waarom grepen zij niet in?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten