Hilarisch, baas Ryanair zit na te denken over 'staand vliegen': 'ze gaan allebei dood bij een crash'

Hilarisch, baas Ryanair zit na te denken over 'staand vliegen': 'ze gaan allebei dood bij een crash'

Ryanair is, naar mijn mening, de meest goedkope en bizarre vliegtuigmaatschappij die er bestaat. In de obsessie met 'zo goedkoop mogelijk' bedenken ze bij dat bedrijf de meest bizarre dingen. Extra dingetjes zijn prima, zelfs basisluxe, maar je moet er wel voor betalen. Dat lijkt de basishouding te zijn bij dat bedrijf. Dat komt voornamelijk door de baas, Michael O'Leary.

"Het liefst zou ik een vliegtuig creëren waarin we de achterste tien rijen weg kunnen halen. Op die plek plaatsen we dan rails aan de zijkant. Dan zeggen we: als je staat, hoef je maar 5 euro te betalen voor een vlucht. En tegen de mensen die klagen dat de passagiers die staan, doodgaan bij een crash, zeggen we: met alle respect, de mensen die zitten, gaan dan waarschijnlijk ook dood."

Dat is inderdaad ook iets wat veel reizigers over Ryanair zeggen. Bij normale vluchten, zonder vertraging, zijn veelgehoorde uitspraken: "je weet dat dit is waar je aan begint als je bij een budgetmaatschappij boekt". En: "als je alles goed leest, weet je vooraf wat mag en moet".

Het is de vraag wat de komende jaren nog aan veranderingen wordt doorgevoerd. O'Leary heeft in het verleden gezegd dat hij geld wil vragen voor het gebruik van de toiletten. "We willen misschien een geldgleuf in de wc-deuren toevoegen. Maar, als iemand 5 pond wil betalen om naar de wc te gaan, dan draag ik ze er zelf wel heen en veeg ik hun kont af voor dat geld", aldus O'Leary.

Een hilarische, puur kapitalistische manier van denken. Het zorgt er wel voor dat ze de goedkoopste van allemaal zijn. Ze hebben te maken met veel stakingen, rechtszaken over de kleinste luxeproblemen, botsingen met wetgevers. Het boeit de baas van Ryanair allemaal niet. Zoals de uitspraak over mensen die staand meereizen goed illustreert.

Naar om te zeggen, 'maar het is wel waar'. In de Europese Unie wordt het wel een steeds groter probleem, want er gelden bepaalde regels betreffende handbagage, zoals wanneer handbagage wel of geen handbagage mag heten, maar daar heeft Ryanair ook de zogeheten 'schijt aan'. Ze bepalen die regels lekker zelf en dan ziet het bedrijf wel waar het strandt. Hilarisch en triest tegelijk. Als je de regels kan omzeilen, dan doe je dat toch gewoon?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties