Hilarisch: experiment legale wietteelt gaat samen met 'voorlichtingscampagne over de risico's'. Oftewel: een ontmoedingscampagne

Geen categorieapr 03 2018, 13:00
Want we moeten bemoederd worden.
Je wordt knettergek van de bemoeizucht van de Nederlandse overheid. Wordt wietproductie eindelijk (deels) wettelijk legaal, krijg je dit soort flauwekul:

Er komt een landelijke voorlichtingscampagne over de risico's van wietgebruik, tegelijk met de introductie van legale wiet. Zo wil de regering voorkomen dat het experiment met legale wiet cannabisgebruik normaliseert.

Als klanten bij coffeeshops aankomen om daar wiet te kopen worden "actief gewezen" op de risico's van marihuana. Zo moet er op de verpakking onder meer de samenstelling staan, de hoeveelheid werkzame stof, en uitleg over de mogelijke gezondheidsrisico's:

Dit blijkt uit het concept voor de Wet uniform experiment gesloten coffeeshopketen. Het kabinet heeft de stukken voor advies gestuurd aan de politie, het Openbaar Ministerie, de rechterlijke macht, de Inspectie voor gezondheidszorg en jeugd (IGJ) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Je wordt er kotsmisselijk van. Het ontbreekt er nog maar aan dat Gert-Jan Segers persoonlijk bij coffeeshops langskomt om mensen toe te schreeuwen dat ze er niet aan moeten beginnen.
Natuurlijk is het wel weer typisch Nederlands. Aan de ene kant willen we het meest progressieve jongetje van de klas zijn door wietteelt en verkoop helemaal te legaliseren (of daarmee te experimenteren), maar tegelijkertijd wil de overheid mensen ook weer niet helemaal vertrouwen, want ze hebben Vadertje Staat wél nodig om te bepalen wat goed en fout is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten