Geluidsoverlast Schiphol faalt. Er is namelijk "geen wettelijke basis"

Geluidsoverlast Schiphol faalt. Er is namelijk "geen wettelijke basis"

Er wordt niet opgetreden tegen geluidshinder, hoewel de autoriteiten de schijn natuurlijk blij ophouden dat dit wél zo is.

Je wordt er langzamerhand een beetje moe, maar de politiek heeft écht geen respect voor de burger:

Er wordt niet opgetreden tegen geluidshinder door aankomende en vertrekkende vliegtuigen op Schiphol. De inspectie geeft in de Volkskrant toe dat de overlast alleen wordt gemonitord, maar dat er geen wettelijke basis is om op te treden. Omwonenden van Schiphol zijn naar de bestuursrechter gestapt.

Uit correspondentie die de krant in handen heeft blijkt dat de inspectie omwonenden verteld heeft dat er helaas geen wettelijke basis is om het nieuwe normen- en handhavingsstelsel daadwerkelijk... te handhaven. Het enige wat er gebeurt is dat de inspectie overtredingen "monitort." Oftewel: bijhoudt.

Oh, en nee, er wordt ook niet opgetreden op basis van de oude regels. Er gebeurt gewoon helemaal niets.

Logischerwijze zijn omwonenden daar absoluut niet over te spreken. Zij eisen daarom dat de inspectie gedwongen wordt om alsnog in te grijpen. Hoewel ik het totaal gestoord vind dat we Schiphol blijven ondermijnen -- elk ander land ter wereld zou blij zijn met zo'n economische hub -- is het natuurlijk wel buitengewoon merkwaardig dat de overheid regels verzonnen heeft, maar dat die straffeloos genegeerd kunnen worden. Schaf de regels dan af (sowieso een goed idee). Dan weten omwonenden in ieder geval waar ze aan toe zijn.

Lees meer over:
Schiphol vliegvelden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties