Hilarisch: Iran wil dat de Europese Unie hen beschermt tegen Donald Trump zijn beleid

Geen categoriemei 14 2018, 11:13
Het duurde niet lang, maar nu probeert Iran de Europese Unie tegen de Verenigde Staten uit te spelen. De beslissing van Donald Trump om zich terug te trekken uit de Iran-deal heeft voor veel commotie gezorgd in de internationale gemeenschap. Iran en de Europese Unie willen ervoor zorgen dat de deal alsnog blijft bestaan, daar gaat Iran wel ver in.

‘Als de vijf overgebleven landen zich aan de overeenkomst houden, zal Iran onderdeel blijven, ondanks de wil van Amerika,’ zei Rohani tijdens een ontmoeting met Sri Lanka’s president Maithripala Sirisena.

Maar daar wil Rohani wel wat voor terug. Zo moeten de overgebleven landen Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, China en Rusland ervoor zorgen dat Iran beschermd blijft tegen sancties die de belangrijkste economische sectoren hard dreigen te raken. Een goed voorbeeld hiervan is de oliesector.

Dus, Iran wil dat de Europese landen het land gaan beschermen tegen het beleid van de Verenigde Staten? Uiteindelijk, als je de lijn doortrekt, is dit een keuze voor de Europese landen tussen Iran en de Verenigde Staten. Niet alleen is dit een debiele keuze van Rohani, omdat het Europa gelijk tegen een muur plaatst, maar ook diplomatiek gezien een heel onhandige keuze. Het creëert een grotere spanning en het schaadt alleen maar meer de positie waar het land in verkeert. Uiteindelijk zal Europa altijd voor de Verenigde Staten kiezen en niet voor Iran.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten