Hilarisch: Lodewijk Asscher wil verplichte cursus tegen pesten in het bedrijfsleven

Geen categoriesep 26 2016, 13:00
Meer regels, meer overheidsbemoeienis, meer betutteling. Ja, dat is precies wat Nederland nodig heeft, Lodewijk!

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken.

Asscher wil de cursus gebruiken om bedrijven te dwingen om hun cultuur aan te passen. Let wel, deze man, van de PvdA, vindt het dus een grove schande dat immigranten gedwongen worden om te integreren (zich 'aan te passen'), maar als het over het bedrijfsleven gaat vindt hij gedwongen 'aanpassen' ineens een prima idee!
Jawel, we betrekken de ijzeren vuist van de overheid er gewoon bij! Lekker hoor!

Volgend jaar wordt in al een speciaal team van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het leven geroepen om bedrijven te helpen bij de aanpak van ongewenst gedrag. Het team gaat leidinggevenden trainen en voorlichting geven, schrijft Asscher in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten zijn een half miljoen euro.

En wie mag dat betalen? Ah, ja, de belastingbetaler natuurlijk! Want de overheid geeft nog lang niet genoeg uit, daar kan best wat bij!
Het is een grove schande dat Asscher het recht en de macht denkt te hebben om bedrijven te dwingen om een cultuur te creëren waar hij zich achter kan scharen. Het zijn private instanties. Asscher heeft totaal geen zeggenschap over hen. En gelukkig maar. Als dat wel zo was zou het gemiddelde bedrijf immers niet alleen politiekcorrect tot op het bot zijn, maar ook razendsnel failliet gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten