Hilarische Volkskrant noemt kabinet-Rutte III 'rechts,' voorspelt veel confrontaties met knetterlinks Amsterdam

Geen categoriemei 20 2018, 21:00
Die verwacht ik ook. Maar niet omdat het kabinet zogenaamd rechts is, maar omdat ze zó radicaal zijn in Amsterdam dat zelfs dit linkse kabinet weinig met ze kan.
Kijk, dit is dus waarom je de Volkskrant niet eens bijna serieus kunt nemen:

Het rechtse Binnenhof en ‘knetterlinks’ Amsterdam staan lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie over de krakende uitgeprocedeerde asielzoekers in de hoofdstad. Regeringspartijen VVD en CDA zien de gekraakte panden het liefst ontruimd, bleek donderdagavond tijdens een debat over de kwestie. De Amsterdamse gemeenteraad voelt daar niets voor.

Dat je de Amsterdamse gemeenteraad "knetterlinks" noemt klopt. Die term heeft de Volkskrant dan ook duidelijk van ons, DDS, gejat. Jammer dat ze niet linken, maar helaas niet al te verrassend.
Maar wat de 'rechtsheid' van het kabinet-Rutte III betreft: dat is niet-bestaand. Wás het maar een rechts-liberale regering. Dat zou werkelijk geweldig zijn. Helaas is de waarheid anders. De VVD is onder Rutte's 'bezielende' (zucht) leiding gewoon links van het centrum geworden, de ChristenUnie was altijd al links, D66 is tegenwoordig autoritair-links... dan houden we alleen het CDA nog over. Maar dat is een klassieke middenpartij die wellicht net een beetje rechts van het midden is, maar dat is het dan wel.
We hebben dus een coalitie die uit drie linkse partijen én een middenpartij bestaat. En dat noemt de Volkskrant dan 'rechts.' Dat zegt meer over de ideologie van die krant dan over de regering. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten