Socialistische dictator Maduro 'wint' zogenaamde 'verkiezingen' Venezuela

Geen categoriemei 21 2018, 9:57
Nou, dat is wel schokkend zeg.
De Telegraaf bericht dat Nicolas Maduro ook de komende zes jaar president blijft van Venezuela. Zijn volk zou in grote meerderheid op hem gestemd hebben. De man kreeg hoegenaamd 67 procent van de stemmen. Zijn grootste rivaal, Henri Falcón, moest genoegen nemen met 21 procent, wat neerkomt op 1,8 miljoen stemmen.
Het opkomstpercentage? 46 procent.
Ja, dat is bijzonder laag. De reden laat zich raden: iedere Venezolaan wist van tevoren al dat Maduro zou 'winnen.' En met 'winnen' bedoel ik natuurlijk dat hij de overwinning zou opeisen, en dat het daadwerkelijke stemgedrag van de bevolking daar geen significante rol in zou spelen. Meneer is namelijk een autocraat pur sang. De enige verkiezingen die hij organiseert zijn verkiezingen die hij wint -- als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
In dit specifieke geval had een groot deel van de oppositie de verkiezingen geboycot. Zij kregen de mogelijkheid namelijk helemaal niet om op dezelfde wijze campagne te voeren als Maduro. En daar komt nog eens bij dat er bij stembureaus medewerkers van Maduro stonden om 'toezicht' te houden en mensen nogmaals op het hart te drukken dat het bijzonder verstandig voor ze was om op Maduro te 'stemmen.'
Vee leden van de oppositie zagen dat al ruim tevoren aankomen en besloten niet mee te werken aan dit proces waardoor het regime van Maduro zichzelf probeert te legitimeren.
Jammer, maar helaas voor de 'president': daar trapt helemaal niemand in. Amerika heeft al laten weten de uitslag niet te erkennen. Dat is de enige juiste reactie op deze poppenkast.
Het goede nieuws? Zelfs onze linkse media zullen moeten toegeven dat Maduro een socialistische dictator eersteklas is. Oh ja, én dat hij zijn land helemaal de vernieling in helpt. Want de economie van Venezuela is écht totaal kapot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten