Hilhorst liet bankgegevens bijstandgerechtigden online staan

Geen categoriejan 24 2014, 11:00
Blunderaar.
De jongens en meisjes van Retecool berichten dat PvdA-wethouder Pieter Hilhorst wéér een enorme fout heeft gemaakt:

Want wat wil het geval: Hilhorst (PvdA) was wel héél transparant. In de bijlagen van het - inmiddels offline gehaalde - rapport van Atos waren enkele delen van het originele xml-bestand ingevoegd. Handig, zult u denken. Zo kunnen geïnteresseerden meekijken naar wat er nou fout ging. Wat de geïnteresseerde echter ook kon zien, waren de namen, IBAN-nummers én het overgeschreven bedrag van een aantal mensen die te veel kregen. Voorbeeld hier (Wij anonimiseerden het wel, uiteraard). Privacytechnisch niet echt de slimste actie.

Het ergste? Hilhorst liet het rapport pas verwijderen toen D66-fractieleider Jan Paternotte met zijn laptop in de hand, aanbood om hem de informatie te laten zien.
GeenStijl wil dat Hilhorst opstapt, maar daar ben ik het allerminst mee eens. Nog slechtere PR kan de PvdA zich niet wensen. En dat terwijl de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. Laat Hilhorst dus maar zitten: hij laat heel Nederland - niet alleen Amsterdam - zien dat de PvdA eerst en vooral een partij van, voor en door klungels is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten