Hillary Clinton heeft het gehad met "amateur" Barack Obama

Geen categoriemrt 18 2011, 13:07
Volgens insiders heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton het helemaal gehad met de "amateuristische" Barack Obama.
Eerder deze week liet Clinton weten dat zij niet voor Obama zou blijven werken als hij er een tweede termijn uitsleept. De reden is, volgens diverse Amerikaanse kranten en websites, dat ze Obama en zijn getrouwen als "amateurs" beschouwt die continu met de handen in het haar zitten als er een internationale crisis uitbreekt.
Clinton wilde vrijwel onmiddelijk nadat Khadaffi zijn eigen volk de oorlog verklaarde een no-fly zone instellen. Obama zelf dacht daar echter anders over. Nou ja, hij wist niet wat te doen. Wel of niet, ja of nee. Misschien dan?
Het kwakkelde maar voort. Gisteren ging Obama dan uiteindelijk alsnog akkoord, maar dat was veel te laat voor een getergde Clinton. Zij heeft er geen zin meer in. Of Obama er nu wel of niet een tweede termijn uit sleep zal haar een zorg zijn.
Het is tekenend voor de regering-Obama. Democraten zoals Hillary (gematigd, pragmatisch, havikken qua buitenlandsbeleid) zijn al een tijdlang ontevreden over het functioneren van de 44e president. En terecht: Obama laat het ongelooflijk liggen. Amerika verwordt tot een volger, in plaats van een leider.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten