Historisch moment

Geen categorieokt 14 2010, 15:27
Vandaag was het dan zover: het kabinet DDS-I stond op het bordes. Nog een beetje onwennig, maar het stond er toch maar mooi. Een historisch moment, dat ons met gepaste trots vervult. Natuurlijk, de uitdagingen zijn groot, de weg lang en de marges smal, maar vandaag wordt dan toch bewaarheid wat voor de verkiezingen buiten DDS geen enkele serieuze publicatie voor mogelijk hield: Nederland wordt geregeerd door een minderheidskabinet. En niet zomaar een minderheidskabinet, nee, een rechts minderheidskabinet - met gedoogsteun van de PVV.
Wie had dat zes maanden geleden durven denken? Nou, eh, wij van DDS. Terwijl heel links Nederland openlijk speculeerde over een nieuw Paars experiment, voorspelden wij al dat de komst een rechts minderheidskabinet onvermijdelijk was. Zo goed zijn wij namelijk: u leest het nieuws hier al nog voordat het zelfs maar gebeurd is!
Natuurlijk, om de geschiedenis een handje te helpen, regelden we even een vraaggesprek met Mark Rutte waarin we hem uitgebreid de kans gaven bruggen te bouwen naar PVV en CDA. Dat deed hij dan ook keurig (dit historische vraaggesprek, 'Rutte staat open voor Deense variant', kunt u hier nog eens op uw gemak nalezen). Nog keuriger is dat Rutte een man van zijn woord bleek te zijn. Hij verklaarde zonder meer bereid te zijn met Wilders te praten over gedoogsteunconstructies en zie daar: een door Wilders gesteund en door Rutte geleid minderheidskabinet treedt vandaag aan.
We geven het eerlijk toe dat we er een beetje beduusd van zijn. Wilt u ons feliciteren met ons prachtige journalistieke succes, dan kan dat in de commentsectie. Wij gaan nu aan het bier en de bitterballen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten