Hittegolf in Pakistan eist honderden levens

Hittegolf in Pakistan eist honderden levens

De hittegolf die Pakistan teistert, heeft al meer dan 700 mensen het leven gekost.

Dat bericht de BBC. De Pakistaanse autoriteiten hebben speciale maatregelen genomen om meer doden te voorkomen. Het leger zal speciale centra opzetten om mensen met een zonnesteek te behandelen.

Door stroomstoringen zitten veel Pakistanen zonder ventilators of airconditioning. Dit maakt de verzengende hitte nog ondraaglijker. Op veel plekken is het wel 45 graden Celsius. Doordat veel Pakistanen de Ramadan houden en dus geen water drinken, eist de hitte nog meer slachtoffers dan gewoonlijk.

Boze protesten in heel Pakistan beschuldigen de regering van onvoldoende actie tegen de hittegolf. Ook Pakistaanse kranten leveren felle kritiek op de autoriteiten. Op deze kaart is te zien waar de hittegolf het hardst heeft toegeslagen:

Screen Shot 2015-06-23 at 18.43.21

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer