Hoe bedoel je corrupt? OM-topman hield functioneringsgesprek met de ex-man van zijn minnares

Hoe bedoel je corrupt? OM-topman hield functioneringsgesprek met de ex-man van zijn minnares

"De ultieme vernedering voor de bedrogen man."

NRC Handelsblad komt vandaag met een nogal smeuïge scoop: hoofdofficier van Justitie Marc van Nimwegen had als procureur-generaal bij het OM een functioneringsgesprek met de ex van zijn eerdere minnares. De officier van Justitie wiens functioneren werd besproken was getrouwd geweest met Heleen Rutgers. Die werd onlangs benoemd als hoofdofficier in Oost-Brabant... en had in het verleden een affaire met Van Nimwegen.

En dat is niet alles:

Het huwelijk van Rutgers en de officier van justitie klapte volgens NRC in 2005 omdat de vrouw een affaire kreeg met Van Nimwegen. Van Nimwegen had dus later een functioneringsgesprek met de ex-man van de vrouw met wie hij in het verleden een affaire had. 'Voor de bedrogen echtgenoot was het functioneringsgesprek de ultieme vernedering', meldt NRC.

Oh ja, en later had Van Nimwegen een affaire met Marianne Bloos, die in 2011 onder zijn verantwoordelijkheid benoemd werd tot hoofdofficier van Justitie van het Functioneel Parket. We zullen maar niet zeggen dat het OM verbazingwekkend veel op één grote incestbende lijkt. Voor je het weet krijg je een rechtszaak aan je broek.

Misschien is het wél een idee dat minister Grapperhaus in actie komt om deze overduidelijke integriteitsschendingen aan te pakken?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer