Hoe bestaat dit?! Kabinet geeft Syriëstrijders afgepakte Nederlandse nationaliteit weer terug

Geen categoriesep 24 2019, 8:00
Het kabinet gedraagt zich als de deurmat van Syriëgangers. Zelfs degenen die de Nederlandse nationaliteit werd afgepakt, zodat zij als ongewenst vreemdeling bij de grens geweigerd konden worden. Ze krijgen hun paspoort weer terug, en mogen het land weer in. What the....
Ik heb het altijd nogal een voorbeeld van hyperbolische overdrijving gevonden als boze kiezers het kabinet-Rutte beschuldigden van het zijn van 'terroristenvriendjes'. Aarzelend optreden maakt iemand niet tot sympathisant van al-Qaeda of ISIS. Alleen tot een zwak bestuurder.
Maar die stellingname van mij begint nu serieus te wankelen. Want waarom zou je als kabinets in godsnaam de afgepakte nationaliteit van vijf ISIS-strijders weer teruggeven? Welk doel is er gediend bij het binnenhalen van vijf van de allerergste Nederlandse lui die naar Syrië uitreisden om daar eens lekker de moord-, martel- en verkrachtingsmachine uit te hangen? Ik kan mij geen nobel doel bedenken dat het weer knuffelend binnenhalen van vijf vuige terroristen rechtvaardigt, echt niet.

"Vijf jihadisten die het Nederlanderschap was ontnomen, krijgen hun paspoort terug. Dat blijkt uit een publicatie op de site van de Staatscourant. De beschikkingen over het afnemen van het Nederlanderschap zijn ingetrokken. De mannen hebben naast de Nederlandse, ook nog de Marokkaanse nationaliteit.

Toenmalig staatssecretaris Harbers trok de Nederlandse paspoorten in omdat de vijf zich hadden aangesloten bij verboden strijdgroepen in Syrië en Irak. Uit de publicatie van de Staatscourant wordt niet duidelijk waarom de jihadisten nu toch hun Nederlandse paspoort mogen houden. Het ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar."

De clementie van het ministerie is zo drastisch, dat zelfs naar verluid omgekomen vaderlandse ISIS-strijders hun paspoort weer terugkrijgen. Echt, serieus, wat bezielt dit zogenaamd centrum-rechtse kabinet om zo onverantwoord radicaal-links over het hart te strijken?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten