Hoe een lokale partij zichzelf uit de markt prijst

Geen categoriemrt 02 2014, 18:59
Billenkoek op verkiezingsposter.
Net als velen van u ben ik van mening dat de VVD en de PvdA er de afgelopen jaren een enorme puinhoop van hebben gemaakt. En dan niet alleen landelijk, maar in veel gevallen ook op gemeenteniveau. Het is gewoon vreselijk wat er is gebeurd.
Niet zo gek dus dat u en ik - en veel kiezers met ons - boos zijn. Woedend zelfs. We willen maar wat graag op andere partijen stemmen, zeker lokaal waar er af en toe goede lokale clubs ontstaan die echt iets kunnen veranderen.
Helaas geldt dat niet voor Sociaal Rechts Haarlemmermeer. Case in point:

Lijsttrekker Rinus Beusenberg van de partij Sociaal Rechts Haarlemmermeer hoopt (SRH) met een wel heel opvallende verkiezingsposter zieltjes te winnen... 

Op de flyer is te zien hoe een volwassen man of vrouw een flinke portie billenkoek krijgt van Beusenberg. ''SRH pakt ook fraude en onrecht aan'', is onderaan de poster te lezen.''

Op de poster (zie hierboven) kunt u zien hoe lijsttrekker Beusenberg zijn hand hoog in de lucht houdt om iemand een flinke portie billenkoek te geven. Op het ondergoed van het slachtoffer staan de logo's van de VVD en de PvdA. Want die verdienen en flinke afstraffing.
Nou is dat wel zo, maar als je denkt dat je op deze manier de verkiezingen kunt winnen en PvdA en VVD een lesje kunt leren ben je echt van het padje. Nederlandse kiezers zijn weliswaar boos en meer dan ooit bereid om op een lokale partij te stemmen, maar dan wel alleen als ze denken dat de partij in kwestie serieus genomen kan worden. In het geval van SRH is dat - duidelijk - allerminst het geval.
Hoewel je erom kunt lachen, erger ik me hier vooral aan. Het is namelijk alles behalve moeilijk om VVD en PvdA uit te dagen en het één en ander grondig te veranderen, in ieder geval in uw gemeente. Het is dan meer dan jammer dat er dit soort clownesque clubs bijkomen die puur een verspilling zijn van stemmen... en zelfs van zuurstof.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten