Hoe je vrouw het meest effectief te mishandelen: een Palestijnse imam legt het uit

Hoe je vrouw het meest effectief te mishandelen: een Palestijnse imam legt het uit

"Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo'n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt."

Dat zijn enkele tips die een Palestijnse islamitische geleerde heeft voor mannen die hun vrouw graag in elkaar willen slaan. De moefti van Gaza Hassan Al-Laham mocht dat uitleggen op het officiële tv-kanaal van de Palestijnse Autoriteit. Daarbij gebruikte hij de Koran als richtlijn.

Voor mannen van hun vrouw kunnen scheiden, zei de moefti, moeten ze enkele stappen doorlopen:

"Allah zei: 'Waarschuw ze [de vrouwen], slaap niet met haar, en sla ze, en haal er een arbiter van haar of zijn familie bij'."

Zijn boodschap voor moslimmannen is dan ook dat, hoewel de vrouw "onder het gezag van haar man" staat, hij haar 'pas' mag slaan als hij haar eerst gewaarschuwd heeft en zelfs een nacht (of twee?) niet bij haar in bed heeft geslapen. Het is dus prima om je vrouw te mishandelen, maar niet meteen; het moet de derde stap zijn.

Vervolgens legde hij voor het gemak even uit -- wel zo prettig voor moslimmannen om te weten wat ze wel en niet kunnen maken! -- dat de mishandeling niet te ver moet gaan:

"Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo'n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt."

Volgens hem is de mishandeling zelfs iets van "een grap," die de "liefde en vriendschap" tussen het echtpaar onderschrijft:

"Het slaan herinnert ons eraan dat de liefde en vriendschap die volgens Allah tussen ons moet bestaan er nog altijd is."

Natuurlijk! Geen betere manier om je vrouw te laten zien dat je van haar houdt door haar een paar flinke tikken te geven, toch?! Wat een ge-wel-di-ge manier om de "vriendschap" te bevestigen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties