Hoe je vrouw het meest effectief te mishandelen: een Palestijnse imam legt het uit

Geen categoriefeb 17 2016, 13:00
"Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo'n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt."
Dat zijn enkele tips die een Palestijnse islamitische geleerde heeft voor mannen die hun vrouw graag in elkaar willen slaan. De moefti van Gaza Hassan Al-Laham mocht dat uitleggen op het officiële tv-kanaal van de Palestijnse Autoriteit. Daarbij gebruikte hij de Koran als richtlijn.
Voor mannen van hun vrouw kunnen scheiden, zei de moefti, moeten ze enkele stappen doorlopen:

"Allah zei: 'Waarschuw ze [de vrouwen], slaap niet met haar, en sla ze, en haal er een arbiter van haar of zijn familie bij'."

Zijn boodschap voor moslimmannen is dan ook dat, hoewel de vrouw "onder het gezag van haar man" staat, hij haar 'pas' mag slaan als hij haar eerst gewaarschuwd heeft en zelfs een nacht (of twee?) niet bij haar in bed heeft geslapen. Het is dus prima om je vrouw te mishandelen, maar niet meteen; het moet de derde stap zijn.
Vervolgens legde hij voor het gemak even uit -- wel zo prettig voor moslimmannen om te weten wat ze wel en niet kunnen maken! -- dat de mishandeling niet te ver moet gaan:

"Sla niet zo hard dat de politie erbij komt, of dat je haar hand breekt of haar doet bloeden, en sla haar ook niet op zo'n wijze dat haar gezicht er lelijk van wordt."

Volgens hem is de mishandeling zelfs iets van "een grap," die de "liefde en vriendschap" tussen het echtpaar onderschrijft:

"Het slaan herinnert ons eraan dat de liefde en vriendschap die volgens Allah tussen ons moet bestaan er nog altijd is."

Natuurlijk! Geen betere manier om je vrouw te laten zien dat je van haar houdt door haar een paar flinke tikken te geven, toch?! Wat een ge-wel-di-ge manier om de "vriendschap" te bevestigen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten