Hoera voor open grenzen! Asielaanvraag Jawed S. was vorig jaar al afgewezen

Hoera voor open grenzen! Asielaanvraag Jawed S. was vorig jaar al afgewezen

Jawed S., de messensteker van Amsterdam CS, blijkt in 2017 al afgewezen te zijn voor asiel in Duitsland. Meneer ging echter in beroep en kon in de tussentijd dus gewoon vrij rondlopen. Via het AD.

De Duitse krant Wormser Zeitung meldt dat Jawed S. in september 2015 bij verschillende jeugdfaciliteiten is ondergebracht. Hij kwam onder andere tweemaal terecht bij een groep voor minderjarige vluchtelingen. Zijn begeleider insinueert dat Jawed het er nogal moeilijk mee had toen hij hoorde dat zijn asielaanvraag was afgewezen.

Jawed zou vervolgens zonder dat het iemand is opgevallen zijn geradicaliseerd. Dit is tegenstrijdig met eerdere berichten over hem waaruit het waarschijnlijker lijkt dat zijn radicalisering bewust niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende, uit angst voor beschuldigingen van racisme. Dat ligt nogal gevoelig bij die Duitsers namelijk.

Maar goed, het centrale probleem waar het nu over gaat is dat menig Duitse instantie zegt nergens van af te hebben geweten en zo'n knaapje gewoon vrij rond laat lopen ná zijn afwijzing. Ergens moet er toch een lampje bij iemand zijn gaan branden dat het misschien niet zo'n goed idee is om afgewezen asielzoekers vrij rond te laten lopen. Niet om nou te stellen dat ze dan maar terrorist gaan worden, maar ik kan me de frustratie wél voorstellen.

Misschien is het ook een idee om even na te gaan of het wel zo verstandig is om afgewezen asielzoekers de grens over te kunnen laten gaan. Prima dat je ze na afwijzing vrij rond wil laten lopen, in je eigen land, maar zadel je buurlanden daar dan niet mee op!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer