Twee Amsterdammers opgepakt voor dubbele liquidatie van Colombiaans stel in Spanje

Twee Amsterdammers opgepakt voor dubbele liquidatie van Colombiaans stel in Spanje

Twee Amsterdammers, of nou ja, 'Amsterdammers', genaamd Abdelhamid A. en Hicham M., zijn gearresteerd voor een dubbele liquidatie van een Colombiaans stel. Dat meldt Het Parool.

In 2016 werd in Zuid-Spanje een Colombiaans stel op brute wijze geliquideerd. Eerder werd een andere Amsterdammer, namelijk Mitchell Jansen (23), verdacht maar hij werd in Colombia geliquideerd. Daar was de politie dus snel klaar mee.

Nu werd Abdelhamid A. (28) uit Amsterdam-Oud-West gearresteerd tezamen met een Noorse medeverdachte van 36 jaar. Hicham M. uit Amsterdam-Noord werd in zijn cel aangehouden. Hicham had namelijk al twee liquidaties en een moordpoging op z'n geweten. Zo zou hij Eaneas Lomp hebben vermoord in 2015.

De andere door hem geliquideerden zijn naar alle waarschijnlijkheid Chahid Yakhlaf die in 2015 het loodje legde en Nourdina A. in april van 2016. Hier zitten echter nog meerdere verdachten voor vast.

Door middel van Blackberry emails die de Nederlandse politie aan de Guardia Civil zou hebben doorgespeeld zouden de beide 'heren' zijn opgespoord. Mogelijk liet Hicham M. sporen achter waardoor ook Abdelhamid A. in verband werd gebracht met liquidaties.

Al met al ruimt het elkaar lekker op zo. De politie van Noorwegen en Nederland werken fijn samen met de Guardia Civil waardoor ze met slechts vijf huiszoekingen al een paar kilo drugs , drie vuurwapens, een wietplantage en een dure auto in beslag hebben kunnen nemen. Een andere grote hulp is een Canadese computerserver die in beslag is genomen en vooral veel informatie over het Amsterdamse criminele milieu bevat. Prima operatie dus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties