shutterstock 1263962053

Hoeveel?! 'Zeker 785 IS'ers ontsnapt uit kamp in Syrisch grensgebied'

Geen categorieokt 13 2019, 15:00
Nee het is geen nare nachtmerrie; sterker nog het is de keiharde realiteit. Uit een Syrisch kamp zijn bijna 800 IS-strijders/familie/sympathisanten ontsnapt. Een afschuwelijke ramp natuurlijk, want al jaren roept men dat deze lui moeten worden berecht, dit lijkt nu definitief niet door te gaan. Ze gaan gewoon door met hun radicale leventjes.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1183327010455773184?ref_src=twsrc%5Etfw
Uiteraard kan alleen Wilders op zijn beruchte stijl dit soort nieuws als geen ander verkopen. Toch zit er wel een kern van waarheid in, wij moeten als natie zijnde - en als EU zijnde - serieus gaan nadenken hoe wij onze periferieën gaan verdedigen en militariseren tegen deze ongein.
Koerdische strijdkrachten hebben het tragische nieuws naar buiten gebracht dat een Syrisch kamp door Turkse bombardementen is getroffen. Door de bombardementen wisten zeker 785 radicale zotten de benen te nemen. Eerst kwam het bericht naar buiten dat het ging om 100 man, maar helaas, het blijkt bijna acht keer zo veel te zijn.
De ontsnapte mensen zijn voornamelijk vrouwen en kinderen die aan IS'ers zijn gelieerd, ze zaten in een vluchtelingenkamp. Koerdische strijders waarschuwen al langer dat dit soort dingen kunnen gebeuren. De destabilisatie van het gebied en de bombardementen kunnen wellicht nog meer kampen en/of gevangenissen treffen. Niemand zit erop te wachten omdat de kans aanwezig is dat de ontsnapte IS'ers richting ons continent komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten